Novice

Objavljeni rezultati razpisa Perform Europe

Žirija Perform Europe je izbrala 19 projektov – tudi s slovensko udeležbo -, katerih namen je preizkusiti inovativne, bolj vključujoče in trajnostne modele gostovanja in distribucije v uprizoritvenih umetnostih. Perform Europe je pilotni program na področju uprizoritvenih umetnosti, ki ga financira Evropska komisija kot del programa Ustvarjalna Evropa.

Rezultati · 9. decembra 2021

Žirija Perform Europe v sestavi 11 izkušenih strokovnjakov s področja uprizoritvenih umetnosti je izbrala 19 projektov (razpis zaključen julija 2021), katerih namen je preizkusiti inovativne, bolj vključujoče in trajnostne modele gostovanja in distribucije v uprizoritvenih umetnostih. Med njimi so tudi trije projekti, pri katerih kot partnerji sodelujejo slovenski producenti: zavod En-Knap pri Aerowaves – Springback Ringside in East Goes to East: Mechanics of Distance ter zavod Exodos in Društvo Pekinpah pri East is Best Partners – čestitamo!

Perform Europe je pilotni program, ki ga financira Evropska komisija. Njegov namen je podpreti eksperimente, s katerimi bo gostovanje uprizoritvenih del v državah programa Ustvarjalne Evrope bolj trajnostno in vključujoče.