Novice

Perform Europe: konec marca rok za prijave

Perform Europe podpira gostovanje uprizoritvenih umetnosti. Rok za oddajo vlog na razpis je 31. marec 2024. Priporočamo obisk spletnih informativnih srečanj.

Dogodki, Razpisi · 13. marca 2024

Perform Europe je program financiranja za evropski sektor uprizoritvenih umetnosti, ki podpira inovativne zamisli za bolj vključujoče, raznoliko in zeleno mednarodno gostovanje uprizoritvenih umetnosti. Konzorcij Perform Europe je 1. decembra 2023 objavil razpis za financiranje, v okviru katerega bo dodelil 2,1 milijona EUR najmanj 35 uspešnim partnerskim predlogom.

Za prijavo so potrebni najmanj trije partnerji iz treh držav Ustvarjalne Evrope, ki bodo predstavili najmanj eno umetniško delo.

Podpore bodo razdeljene v treh kategorijah:

  • 12.000 EUR za projekte manjšega obsega
  • 32.000 EUR za projekte srednjega obsega
  • 60.000 EUR za projekte velikega obsega

5 % vseh sredstev bo namenjenih projektom sodelovanja, ki vključujejo partnerstva z ukrajinskimi partnerji in/ali podpirajo pobude za ukrajinski sektor uprizoritvenih umetnosti.

Rok za oddajo vlog je 31. marec 2024.
Več informacij o razpisu najdete na spletni strani PerformEurope.eu.

Preverite koledar dogodkov in se udeležite spletnih informativnih srečanj 19. in 26. marca 2024. Za udeležbo so potrebne prijave.

Perform Europe bomo predstavili tudi 16. marca v Ljubljani na dogodku Priložnosti financiranja kulturnega sodelovanja v jugovzhodni Evropi, ki ga organiziramo v sodelovanju s predstavitveno platformo slovenskih neodvisnih scenskih umetnosti TRIGGER in IETM Caravan.

Konzorcij Perform Europe sestavljajo IETM – Mednarodna mreža za sodobne uprizoritvene umetnosti, Evropsko združenje festivalov (EFA), Circostrada, Evropska mreža plesnih hiš (EDN), IDEA Consult in novi partner Pearle* – Live Performance Europe. Po pilotnem projektu Perform Europe 2020-2022 je omenjeni partnerski konzorcij pooblaščen za nadaljnje vodenje programa Perform Europe v letih 2023-2026.