Novice

Okrogla miza: snovanje in produkcija TV serij v Sloveniji

Kakovostne TV serije so med evropsko strokovno javnostjo zaradi naraščajoče priljubljenosti pogosto obravnavana tema. Kaj pa v Sloveniji? Odgovore bomo poiskali v četrtek,15. septembra, na okrogli mizi v okviru strokovnega programa FSF! Dogodek nastaja v soorganizaciji zavoda Motovila (CED Slovenija).

Dogodki · 4. septembra 2016

Okrogla miza o trenutno zagotovo najbolj aktualni temi na evropskem avdiovizualnem področju, snovanju in produkciji TV serij, bo osvetlila ustvarjalne in produkcijske vidike ustvarjanja TV serij v Sloveniji.

Maja Pek
Maja Pek

Prednosti regionalnega sodelovanja pri produkciji TV serij, predvsem z vidika financiranja, bo uvodoma predstavila Maja Pek. Gostja Centra Ustvarjalna Evropa je diplomantka Serial Eyes, prvega evropskega usposabljanja za obetavne ustvarjalce igranih TV serij v organizaciji berlinske filmske akademije in s podporo programa Ustvarjalna Evropa – MEDIA. Kot producentka in scenaristka deluje med Hrvaško (v produkcijski hiši Antitalent razvija prvo hrvaško serijo z regionalnim koprodukcijskim potencialom) in Nemčijo (kot članica mednarodnega writers room kolektiva Dirty Dozen, prvega te vrste v Evropi).

Predstavitvi sledi debata o primerih dobre prakse in strateških vidikih razvoja TV serij z domačimi ustvarjalci in odločevalci, pod moderatorstvom Jožka Rutarja.

Dogodek soorganizira zavod Motovila (Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji) v okviru strokovnega programa letošnjega Festivala slovenskega filma (FSF). Potekal bo deloma v angleškem, deloma pa v slovenskem jeziku.

Zainteresirana javnost je vljudno vabljena tudi na druge strokovne dogodke FSF – preverite celoten urnik:

Sreda, 14. september
14.30–16.00  FSF PRO I: AIPA strokovni posvet: Pravice so vaše

Četrtek, 15. september
10.00–11.15  FSF PRO II: RE-ACT: Uspešne zgodbe iz Slovenije, Hrvaške in Furlanije-Julijske krajine
14.00–16.30 FSF PRO III: Produkcija televizijskih in filmskih serij v Sloveniji

Petek, 16. september
10.00–11.30 FSF PRO IV: Študija primera: od lokalne zgodbe do globalnega trga
14.30–16.00 FSF PRO V: Zaključek Scenarnice

Prijave udeležbe niso potrebne.
Vsi strokovni dogodki potekajo v Zeleni dvorani Avditorija Portorož.
Več informacij je na voljo na spletni strani Festivala slovenskega filma.

FSF 2016
FSF 2016