Novice

Natečaj za najboljši REFRESH Video Art Award

Združenje zgodovinskih mest Slovenije vabi posameznike ali skupine nad 18 let, da v sklopu projekta REFRESH s podporo Ustvarjalne Evrope, sodelujejo na natečaju s predložitvijo videa, s katerim bodo predstavili kulturno dediščino. Natečaj je odprt do 30. sept. 2019.

Kultura · 20. februarja 2019
Združenje zgodovinskih mest Slovenije, projekt REFRESH s podporo Ustvarjalne Evrope.

Splošni cilj projekta REFRESHMladi umetniki oživijo in osvežijo območja dediščine / Young Art(ist)s Refreshing Heritage Sites je približati kulturno dediščino sodelujočih mest in regij mladim, proslaviti njeno raznolikost in deliti njeno vrednost in vrednote s prihodnjimi generacijami. V sklopu projektnih dejavnosti so partnerji projekta, ki ga koordinira Združenje zgodovinskih mest Slovenije, objavili natečaj pod naslovom Refresh Video Art Award.

K sodelovanju na natečaju so vabljeni posamezniki ali skupine, državljani ali rezidenti EU, stari nad 18 let, ki bodo z videom predstavili:
– bogastvo kulturne dediščine, njeno izročilo, izpoved njenega stoletnega in tisočletnega bivanja med nami,
– kulturno dediščino na dinamično mladosten, hkrati brezmejno ustvarjalen način,
– kako umetniki različnih umetniških izrazov: plesom, glasbo, igro, fotografijo, sliko in kipom, itd., oživljajo območja dediščine,
– zgodbo o kulturni dediščini, nastanku, obstoju, razvoju, pa tudi minevanju.

Pravila in pogoji sodelovanja so objavljena na spletni strani projekta www.refresheurope.eu in Združenja zgodovinskih mest Slovenije.

Žirija bo določila zmagovalca ali zmagovalno ekipo, ki bo prejela nagrado v vrednosti 1.000 EUR, zmagovalni video pa bo predstavljen širši publiki v EU. Natečaj je odprt do 30. sept. 2019.

Dodatne informacije: euprojectrefresh@gmail.com.