Novice

Na tretjem razpisu EFFEA uspešni tudi slovenski ustvarjalci

Na tretjem razpisu EFFEA za festivale, ki bodo uveljavljajočim se umetnikom omogočili rezidenčno bivanje in mednarodno promocijo, je bilo uspešnih 5 festivalov in 1 kolektiv iz Slovenije. Čestitamo!

Rezultati · 23. maja 2024

Na tretjem razpisu EFFEA za festivale, ki bodo uveljavljajočim umetnikom omogočili rezidenčno bivanje in promocijo, je bilo uspešnih 57 umetnikov / kolektivov in 159 festivalov iz 35 držav EU, ki delujejo na 18 različnih področjih kulture. Projekti so bili izbrani v dveh kategorijah: Discovery za umetnike na začetku kariere– izbrani projekti bodo prejeli sredstva v višine 8.000 EUR, in Springboard za že uveljavljene umetnike – izbrani projekti bodo prejeli sredstva v višini 15.000 EUR. Umetniki in festivali bodo rezidenčne projekte izvajali v obdobju med 1. junijem 2024 in 31. majem 2025.

Na razpisu so bili uspešni tudi 1 kolektiv in 5 festivalov iz Slovenije:

  • Kolektiv Rummi Crew
  • Festival Poletni lutkovni pristan v izvedbi Lutkovnega gledališča Maribor
  • BIEN Textile Art Biennial v izvedbi Zavoda Carnica
  • Festival Ana Desetnica v izvedbi Gledališča Ane Monro
  • Festival Klovnbuf v izvedbi Zavoda Bufeto
  • Sajeta festival v izvedbi Zveza Mink Tolmin

Najbolj zastopana področja kulture na tretjem razpisu so bila: glasba, gledališče, ples in vizualne umetnosti.

Več o rezultatih na tretji razpis EFFEA na povezavi tukaj.

European Festivals Fund for Emerging Artists – EFFEA je nastal na pobudo Evropskega združenja festivalov (European Festivals Association), ki se zavzema za podporo in opolnomočenje festivalov ter želi ustvariti platformo za uveljajoče se umetnike, da povečajo svojo mednarodno prisotnost.