Novice

Na dan žena odprta vrata ateljejev arhitektk, gradbenic in oblikovalk!

Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta vas v sodelovanju s Centrom arhitekture 8. marca vabi na prvi dan odprtih vrat v ateljejih arhitektk, gradbenic in oblikovalk. Dan prej odpira vrata še razstava Mi smo naš spomin: arhitektura Maruše Zorec in biroja Arrea.

Kultura · 1. marca 2016

Ob mednarodnem dnevu žena, 8. marca 2016, evropski projekt Women’s Creativity since the Modern MovementMoMoWo organizira prvi dan odprtih vrat v ateljejih arhitektk, gradbenic in oblikovalk, ki se bo odvijal v Lizboni, Oviedu, Parizu, Sloveniji in Torinu (v partnerskih državah projekta MoMoWo).

Seznam in zemljevid ateljejev, ki 8. marca 2016 odpirajo svoja vrata, je tukaj.

Dan projektantkam ponuja možnost, da širši javnosti, študentom, obrtnikom in gradbenim podjetjem predstavijo svoje delo. Dan odprtih vrat v Sloveniji organizira Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti (ZRC SAZU), Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta, v sodelovanju s Centrom arhitekture.

Vzporedno s projektom bo 7. marca 2016 v galeriji DESSA odprtje razstave Mi smo naš spomin: arhitektura Maruše Zorec in biroja Arrea, 27. junija 2016 pa otvoritev razstave Prve slovenske arhitektke.

Več o projektu in vabilo na dogodek tukaj.

Vabljeni, da obiščete arhitekte in oblikovalke!

*Projekt s podporo podprograma Kultura, programa Ustvarjalna Evropa Evropske unije, je uspešno kandidiral na razpisu za projekte sodelovanja (večjega obsega) 2014.
O projektu na CED Slovenija tukaj, o razpisu za projekte sodelovanja 2014 tukaj, o rezultatih razpisa pa tukaj.

Preverite tudi:
Vabilo na konferenco in delavnico projekta MoMoWo

momowo-odprta-vrata