Novice

Na Berlinalu »Bog obstaja, ime ji je Petrunija«

Mednarodni filmski festival v Berlinu (7.–17. feb. 2019) omogoča številne priložnosti za producente, distributerje in prodajne zastopnike, ki jih zanima podpora podprograma MEDIA. Za strokovno pomoč v Berlinu na voljo tudi Motovila (CED Slovenija). V tekmovalni program festivala uvrščen igrani film »Bog obstaja, njeno ime je Petrunija« v režiji Teone Strugar Mitevske in koproducentom Danielom Hočevarjem (Vertigo).

Rezultati · 26. januarja 2019

Na programu letošnjega berlinskega filmskega festivala so tudi številni strokovni dogodki, med njimi Evropski filmski forum – EFF (11. feb.) in predstavitve posameznih finančnih shem programa Ustvarjalna Evropa – MEDIA. Med 10. in 13. feb. bo v Berlinu tudi Ines Kežman iz Motovile (CED Slovenija), ki se bo udeležila EFF in srečanja evropske mreže CED – MEDIA ter predstavniki Evropske komisije in Izvajalske agencije EACEA. Prisotna bo tudi na MEDIA stojnici, ki bo v pritličju Evropske filmske tržnice.

Predstavitve finančnih podpor MEDIA // Lokacija: EFM – Martin Gropius Bau:

*Sob., 9. feb., 18.00–19.00: podpora za neodvisne producente v Producers Hub (2. nads.), ki jih zanima razvoj igranih, animiranih in ustvarjalnih dokumentarnih filmov. Prijave niso potrebne.

*Ned., 10. feb., 10.00–12.00: avtomatična podpora za distribucijo in podpora za prodajne zastopnike na stojnici MEDIA (pritličje). Obvezne predhodne prijave: EACEA-CINEMA-DISTRIBUTION@ec.europa.eu.

*Sob. in ned., 9. in 10. feb., za distributerje v popoldanskih urah organizirane številne interne delavnice za nove prijavitelje. Za več informacij glede udeležbe nas, prosimo, kontaktirajte: Sabina Briški Karlić ali Ines Kežman.

*Pon., 11. feb., 10.00–12.00: selektivna podpora za prodajne zastopnike na stojnici MEDIA (pritličje). Obvezne predhodne prijave: EACEA-CINEMA-DISTRIBUTION@ec.europa.eu. 

*Tor., 12. feb., 17.00–18.30: za spletno promocijo evropskih AV del (glej razpis EACEA 30/2018) v Producers Hub (2. nads.). Prijave niso potrebne.

Filmi s podporo MEDIA na Berlinalu

V tekmovalni program letošnjega Berlinala je uvrščen dolgometražni igrani film Bog obstaja, ime ji je Petrunija makedonske režiserke Teone Strugar Mitevske. Film je makedonsko-belgijsko-slovensko-hrvaško-francoska koprodukcija. Pri filmu, ki je leta 2015 dobil MEDIA podporo za razvoj projektov, je kot slovenski manjšinski koproducent udeležen Danijel Hočevar (Vertigo).

Manjšinski koprodukciji, ki sta prav tako podprti s sredstvi podprograma MEDIA, sta hrvaški mladinski film Moj dedek je padel z Marsa režiserjev Dražena Žarkovića in Marine Andree Škop (produkcija Studio Dim, koprodukcija Senca Studio) ter hrvaški igrano-dokumentarni film Dnevnik režiserke Diane Budisavljević, v katerem igra tudi Igor Samobor (koprodukcija zavod December).

V sklopu Berlinale Meeting Point: KIDS Regio se bo 9. februarja z MEDIA podprto animirano serijo Zvite pravljice predstavila režiserka Sara Božanić, na Talent Campus, MEDIA podprto usposabljanje, ki odkriva nove filmske avtorje z vsega sveta, pa sta se letos uvrstila producent Andraž Jerič iz produkcijske hiše Temporama in režiser Simon Intihar.

Seznam drugih filmov z MEDIA podporo na voljo tukaj.