Novice

Muzeji in družba: priložnosti in izzivi v EU

V petek, 13. maja 2016 ob 10. uri, vabljeni v Muzej novejše zgodovine Slovenije na predstavitev priročnikov, ki so jih oblikovali partnerji projekta EMEE – Eurovizija: muzeji razstavljajo Evropo s podporo programa Kultura (2007–2013).

Kultura · 11. maja 2016

Muzej novejše zgodovine Slovenije sodeluje v evropskem projektu EMEE – Eurovizija: muzeji razstavljajo Evropo / EuroVision – Museums Exhibiting Europe, ki je temeljito posegel v razumevanje vloge muzejev znotraj evropskega prostora.

Muzej bo v petek, 13. maja 2016 ob 10. uri v Ljubljani, predstavil novo nastale priročnike, ki so jih oblikovali partnerji projekta. Vključujejo smernice, napotke in primere dobrih praks v razumevanju in vrednotenju kulturne dediščine.

S priročniki EMEE so partnerji poskušali zapolniti vrzeli med teorijo in prakso ter predstaviti inovativne in kreativne koncepte, ki so podlaga modernizaciji in internacionalizaciji muzejskih aktivnosti. Prikazujejo primere dobrih praks vzpostavljenega sodelovanja tako na področju re-interpretacije muzejskih predmetov, vzpostavitve multikulturnih družbenih prostorov, povezovanja muzejev z obiskovalci in uporabo scenografije. Dandanes pa ne gre spregledati tudi pomembnosti in vloge družbenih omrežij in ostale tehnologije pri predstavljanju in prepoznavanju muzejev javnosti.

Prijave na dogodek sprejema Muzej novejše zgodovine Slovenije do četrtka, 12. maja 2016, na naslov eva.rozanc@guest.arnes.si.

Več informacij o dogodku in projektu najdete v priponkah (.pdf):
– EMEE priročniki MNZS
Predstavitev EMEE toolkitov – program

Vabljeni!

151030-logo_lb-jpg_11

Več o projektu EMEE na CED Slovenija.