Novice

Miha Černec izbran za prestižno MEDIA usposabljanje ACE

Med osemnajstimi udeleženci mednarodnega usposabljanja za producente ACE, je tudi Miha Černec iz produkcijske hiše Staragara s projektom Krogla in zvon.

Rezultati · 1. oktobra 2019

Uveljavljeno evropsko usposabljanje ACE je namenjeno mednarodno izkušenim producentom s projekti v razvoju. Sestavljeno je iz treh vsebinskih sklopov dogodkov (razvoj vsebine projekta, finančna strategija in poslovna strategija) ter zaključnega srečanja v Edinburgu.

Miha Černec se bo usposabljanja udeležil s projektom Krogla in zvon (The Bullet and the Bell) režiserja Jana Cvitkoviča, ki je prejel tudi sredstva MEDIA za razvoj.

Producent Miha Černec v Canessu. Foto: Motovila

Usposabljanja se bodo sicer udeležili uveljavljeni producenti iz petnajstih različnih držav, prvič sta med njimi tudi udeleženca iz Gruzije in Litve. Predsednica komisije Jacobine van der Vloed je prepričana, da so naredili dober izbor producentov z različnim strokovnim predznanjem, ki se bodo veliko naučili tudi drug od drugega.

V program ACE sicer vsako leto sprejmejo med 16 in 20 novih producentov. V programu poleg uveljavljenih strokovnjakov sodelujejo tudi pretekli udeleženci in člani mreže producentov ACE.
Mreža je bila ustanovljena leta 1993 in združuje okoli 250 aktivnih članov iz 45 držav. Med člani je tudi Ida Weiss (Bela film/Senca studio), ki trenutno razvija film Kapa režiserja Slobodana Maskimovića s podporo MEDIA.

Ostale udeležence preverite tukaj.
Več o mreži: https://ace-producers.com/