Novice

MIG 21 – mednarodna umetniška razstava na temo migracij

KID Kibla ponuja »povsem humanistični odgovor na docela politično vprašanje« prek 50 razstavljajočih domačih in tujih umetnic in umetnikov. V Mariboru namreč med 7. oktobrom in 30. novembrom na ogled postavlja razstavo, ki je del projekta Risk Change / Tvegaj spremembo s podporo Ustvarjalne Evrope.

Kultura · 2. oktobra 2016

Kibla-MIG21-Risk-changeV poplavi različnih –izmov smo docela zanemarili tistega, ki nas v resnici edini civilizacijsko vleče naprej. Humanizem kot politični program, nadomestek in zamenjava kapitalizma, ni nikdar v zgodovini zares dobil priložnosti. Res je, da smo humanistično noto uspešno ocelofanili v različne, tudi moderne oblike umetnosti, in da jo pod krinko ohranjanja človečnosti tam zaenkrat še tudi čvrsto držimo. A razmislek, ki ga sproža MIG 21, je zanimiv ravno zato, ker ponuja povsem humanistični odgovor na docela politično vprašanje.

Mednarodna umetniška razstava na temo migracij ponuja povsem humanistični odgovor na docela politično vprašanje in tako povezuje 50 razstavljajočih umetnic in umetnikov iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Makedonije, Francije, Nemčije, Rusije, Poljske, Češke, Japonske, ZDA, Mehike, Kanade in Avstralije.

MIG 21
7. oktober–30. november 2016
KIBLA PORTAL, Maribor (Valvasorjeva 40)
Več o razstavi na spletu KID Kibla ali Kiblix.

Razstava MIG 21 je prvi v seriji velikih mednarodnih dogodkov projekta Risk Change / Tvegaj spremembo, ki na inovativen način preučuje in soustvarja migracijsko politiko v EU in širše. Projekt pokriva področja sodobne interdisciplinarne kulture, umetnosti in ustvarjalnosti v povezavi z znanostjo, zlasti družboslovjem, aplikativnimi znanostmi in IKT.

Sledite projektu na FB in Twitterju: #KIDKIBLA, #RISKCHANGE, #KIBLIX.