Novice

Masters&Servers vabi k sodelovanju

Rok za oddajo ponudb: 20. september 2015

Kultura · 2. julija 2015

V sklopu projekta Masters&Servers potekajo aktivnosti, ki se ukvarjajo z raziskovanjem omrežne kulture v post-digitalni dobi. Pet partnerskih organizacij s dporočja sodobne in medijske umetnosti – Aksioma (SI), Drugo more (HR), Link Art Center (IT), Abandon Normal Devices (VB) in d-i-n-a (ES) je združilo sile v raziskovanju večplastnega prizorišča, na katerem medijsko podkovani umetniki, hektivisti in ustvarjalci prečkajo mejo med sodobno umetnostjo, družbeno intervencijo in ljubiteljskim izumiteljstvom.

Ustvarjalci projekta so objavili poziv za umetnike, tehnologe, aktiviste, izumitelje ter vse ostale, ki jih zanimajo podatkovne manipulacije, reprezentacije in raziskave. V okviru tega so dobrodošla dela, ki se nanašajo na osebne izkušnje – kontrola informacij s strani vlade in zasebnih družb, temna stran pretkanih in navidezno odprtih družabnih omrežij, reprezentacija nevidnega ipd.

Masters&Servers bo podprl produkcijo izbranega dela s predplačilom v višini 5000 eur, pomoč bodo nudili v vseh fazah produkcijskega procesa, zmagovalni projekt pa bo razstavljen spomladi 2016.

Rok za oddajo predlogov je 20. september 2015.

Projekt Masters&Servers je podprt s strani programa Ustvarjalna Evropa, podprogram Kultura.

Kontakt: info@mastersandservers.org

Več o pozivu najdete tukaj.

Več o projektu Masters&Servers na CED Slovenija.