Novice

Literarne čajanke in bralni klub z dr. Iztokom Osojnikom

Knjižnica I. gimnazije v Celju in knjižnica Prežihov Voranc v Ljubljani

Kultura · 26. oktobra 2015

V okviru projekta Odmevi Resničnosti potekata dva bralna kluba, ki ju vodi dr. Iztok Osojnik (antropolog, zgodovinar, komparativist, filozof, pesnik, slikar, pisatelj, esejist, prevajalec, alpinist, turistični vodnik in popotnik):Literarne čajanke na I. gimnaziji v Celju in Knjiga spregovori v Knjižnici Prežihov Voranc v Ljubljani.

Knjiga spregovori: bralni klub z dr. Iztokom Osojnikom
od 27. oktobra 2015 do 21. junija 2016
Knjižnica Prežihov Voranc v Ljubljani

Zakaj brati? Kaj brati? Kako brati? Kako literaturo analizirati? Kako o literaturi pisati? Odgovore na ta vprašanja boste iskali v sproščenih pogovorih, ki jih bo vodil dr. Iztok Osojnik. Pri bralnem klubu bodo sodelovali tudi drugi slovenski ustvarjalci in književni prevajalci. Vstop je prost.

Srečanja bodo potekala v Knjižnici Prežihov Voranc (Tržaška cesta 47a) v Ljubljani, in sicer:

v torek, 27. oktobra 2015, ob 18. uri
v torek, 22. decembra 2015, ob 18. uri
v torek, 23. februarja 2016, ob 18. uri
v torek, 19. aprila 2016, ob 18. uri
v torek, 21. junija 2016, ob 18. uri

Več informacij na spletni strani KUD Police Dubove.

Literarne čajanke na I. gimnaziji v Celju
od oktobra 2015 do aprila 2016
Knjižnica I. gimnazije v Celju

Bralni klub z dr. Iztokom Osojnikom bo v šolskem letu 2015/2016 obsegal štiri srečanja. Teme srečanj, povezane tudi z nastajanjem prispevkov, bodo:

  • oktobrsko srečanje: moja najljubša knjiga (s seboj lahko prinesete knjigo, ki je na vas naredila velik vtis in nam jo priporočite),
  • decembrsko srečanje: pogovor o dveh izbranih knjigah: Stanisław Lem: Solaris (znanstvenofantastični roman) ali Srečko Kosovel: Kalejdoskop (izbor 112 avantgardnih in konstruktivističnih pesmi),
  • februarsko srečanje: literarni dogodek z gostom dr. Iztokom Osojnikom v okviru Kulturnega maratona in Fedrovanja 2016,
  • aprilsko srečanje: razprava o Tolstojevem maturitetnem romanu Ana Karenina.

Na pogovore o knjigah vabijo mlade literate, debaterje, vse ljubitelje knjig, s pomočjo gimnazijskega prostovoljskega krožka pa tudi varovance Doma ob Savinji.

Datumi srečanj bodo objavljeni sproti na spletnih straneh I. gimnazije v Celju in na spletni strani KUD Police Dubove.

………………………………….

Srečanja so del projekta Odmevi resničnosti, ki je prejel podporo v okviru programa Ustvarjalna Evropa – razpis za projekte literarnega prevajanja.