Novice

LIFFe kljub hudi konkurenci uspel na razpisu Ustvarjalne Evrope za filmske festivale MEDIA!

Na najbolj konkurenčnem razpisnem roku za podporo filmskim festivalom v zadnjih dveh letih, se je 27. LIFFe uvrstil med 27 izbranih projektov! Novembrska edicija največjega slovenskega mednarodnega filmskega festivala bo iz podprograma MEDIA sofinancirana s 46.000 EUR – čestitamo! Huda konkurenca velikih festivalov več let podprto Animateko uvrstila na čakalni seznam.

Za medije · 5. septembra 2016

LIFFe letos v Ljubljani, Mariboru, Celju in Novem mestu

LIFFE 2016Cankarjev dom je za prijavo letošnjega festivala LIFFe prejel 86 od 100 točk. 27. edicija festivala med 9. in 20. novembrom napoveduje obsežen izobraževalni program in zanimive dogodke v partnerstvu z Art kino mrežo, predvajanje dogodkov v živo, delavnice za otroke in seminarje. LIFFe se je ponovno vpisal na zemljevid festivalov s podporo Ustvarjalne Evrope, potem ko je bil prejemnik podpore vseh sedem let že zaključenega programa MEDIA 2007.

Največji slovenski filmski festival ima močan in prepričljiv program evropskih filmov in zelo lojalno občinstvo (50.000 prodanih vstopnic), je še posebej izpostavila selekcijska komisija. Strateška posvečenost mladim, kot tudi drugim segmentom publike, sta ocenjeni kot nadpovprečni. LIFFe ima tudi dobro vzpostavljeno partnerstvo z RTV Slovenija, saj ta za predfestivalsko ogrevanje v program uvršča filme iz preteklih festivalskih edicij. Po oceni komisije je to dober primer partnerstva med festivalom in javno televizijo, ki pozitivno prispeva k splošni vidnosti kakovostnih evropskih filmov.

Več v sporočilu za medije.