Novice

Joey Skaggs v Ljubljani

9. in 10. maja ne zamudite predavanja, delavnice in filma umetnika, aktivista, učitelja in šaljivca, ki že desetletja uporablja množične medije kot areno za svoje stvaritve.

Kultura · 3. maja 2016

Aksioma – Zavod za sodobne umetnosti, Ljubljana, v sodelovanju s Centrom urbane kulture Kino Šiška in s Katedro za medijske in komunikacijske študije, Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani, predstavlja: Joey Skaggs v Ljubljani (aksioma.org/joey.skaggs).

Njegove skrbno izvedene medijske potegavščine, ki odlično satirizirajo družbenopolitično in kulturno problematiko, imajo dva glavna cilja – razkrivanje hinavščine in vplivanje na družbene spremembe.

Vabljeni na naslednje dogodke:
– PREDAVANJE Doseči spremembe: Umetnost in medijski aktivizem (Making a Difference: Art & Media Activism), ponedeljek, 9. maj 2016, ob 10:30
Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani, Kardeljeva ploščad 5, Ljubljana, predavalnica št. 20, 1. nadstropje.

– DELAVNICA Družbeni aktivizem z manipulacijo medijev (Social Activism Through Media Manipulation), torek, 10. maj 2016, od 11. do 18. ure
Center urbane kulture Kino Šiška, Trg Prekomorskih brigad 3, Ljubljana.
Potrebna je rezervacija! Pošljite e-mail na: sonjagrdina@gmail.com.

– PREDVAJANJE FILMA Umetnost potegavščine (Art of the Prank), režiser: Andrea Marini, torek, 10. maj 2016, ob 20. uri
Center urbane kulture Kino Šiška, Trg Prekomorskih brigad 3, Ljubljana (vstopnica: 5 EUR).

Joey Skaggs
Joey Skaggs (vir: Aksioma)

Dogodek je izveden v okviru projekta Masters & Servers, ki ga izvajajo Aksioma (SI), Drugo more (HR), AND (VB), Link Art Center (IT) in d-i-n-a / The Influencers (ŠP) in je sofinanciran iz programa Ustvarjalna Evropa (podprogram Kultura) Evropske unije.

Več o projektu Masters & Servers na CED Slovenija tukaj.