Novice

Gornjesavski muzej Jesenice uspešen na razpisu Ustvarjalna Evropa

Izvajalska agencija EACEA je objavila rezultate razpisa za digitalno povezovanje kulture in AV vsebin. Podprtih bo 8 projektov, v katerih sodeluje 39 organizacij iz 15 evropskih držav. Med njimi je tudi Gornjesavski muzej Jesenice – čestitamo!

Rezultati · 4. decembra 2019

Izvajalska agencija EACEA je 30. apr. 2019 objavila poseben razpis za digitalno povezovanje kulture in avdiovizualnih vsebin (EACEA/06/2019). Evropska komisija namreč s programom Ustvarjalna Evropa zagotavlja podporo tudi za preizkušanje novih in medsektorskih poslovnih pristopov v financiranju, distribuciji in določanju denarne vrednosti ustvarjanja.

V začetku decembra je EACEA naznanila, da bo podprtih 8 projektov, v katerih sodeluje 39 organizacij iz 15 evropskih držav. Med njimi je tudi Gornjesavski muzej Jesenice, ki bo kot partner sodeloval pri projektu The Rude Awakening – a multimedia journey in the footsteps of frontline soldiers’ everyday life italijanskega koordinatorja Fondazione Belvedere Gschwent.

Projekt: The Rude Awakening – a multimedia journey in the footsteps of frontline soldiers’ everyday life.
Koordinator: Fondazione Belvedere Gschwent (IT)
Partnerji: Association des Agences de la Democratie Locale (FR), Centounopercento SRL (IT), Comune di Lavarone (IT), Danube connects (DE), Gornjesavski muzej Jesenice (SI), Macedonian centre for photography (MK), Mémoire pour la Vie (FR), The World of NGOs – Information Undkoordination fur Stiftungen, Nicht-RegierungS- und Non-Profitorganisationen in Osterreich (AT)
Podpora EU: 204.000 EUR (56 % vrednost)

Na razpis je prispelo skupaj 63 prijav, od tega 61 upravičenih, iz 19 držav članic programa Ustvarjalna Evropa. Komisija bo podprla projekte, za katere so značilne nove oblike ustvarjanja na stičiščih različnih kulturnih in ustvarjalnih sektorjev (vključno z AV sektorjem) in temeljijo na uporabi inovativne tehnologije (vključno z virtualno resničnostjo). Komisija bo prav tako podprla projekte, ki spodbujajo inovativne medsektorske pristope in orodja za lažji dostop, distribucijo, promocijo in/ali vrednotenje kulture in ustvarjalnosti, vključno s kulturno dediščino. Prispele projektne vloge so se večinoma osredotočile na kulturno dediščino in muzeje.

Več na spletu EACEA.

EACEA je že napovedala ponoven tovrsten razpis, ki naj bi bil objavljen že konec novembra letos, rok za oddajo vlog pa bo sredi maja 2020.