Novice

Future Architecture razstavlja: Skupni prostori na Novih Fužinah

Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) vabi na serijo instalacij v avtorstvu čilensko-francoskega arhitekturnega biroja Plan Común in portugalskega krajinskega arhitekta Tiaga Torressa-Camposa. Razstava, ki je del je del programa platforme Future Architecture s podporo Ustvarjalne Evrope, odpira 25. bienale oblikovanja in bo na ogled do 29. oktobra prihodnje leto.

Kultura · 19. septembra 2016

Konstelacija mikrointervencij na Novih Fužinah. 
MAO (Pot na Fužine 2, Ljubljana). 
Med 14. 9. 2016 in 29. 10. 2017.

Vir: Future Architecture platform - Common places
Vir: Future Architecture platform – Common places

Plan Común in Tiago Torres-Campos so zasnovali pet teras iz opeke, ki so strateško postavljene na različnih lokacijah v soseski, na primer na dvorišču muzeja, ob reki, v zgodovinskem parku, ob domu krajanov, ali pa za prenovljenim avtobusnim postajališčem slovitega slovenskega arhitekta in oblikovalca Saše Mächtiga. Terase tako gradijo, razvijajo ali krepijo različne načine uporabe javnega prostora in posebnih povezav z okolic. Terase lahko postanejo platforme za razmišljanje, prostor za srečanja, odri za prirejanje dogodkov ali pa preproste strukture za posedanje in uživanje v dogajanju v soseski. Mimoidoči lahko ob prostorih preberejo kratke zgodbe Gorana Vojnovića, ki opisujejo zgodbo neke mladosti v soseski.

Več o razstavi in avtorjih razstave na spletu MAO.

Otvoritev razstave je del Uvodnega dogodka 25. bienala oblikovanja: Daleč, tako blizu, katerega kustosinji sta Angela Rui in Maja Vardjan.

FutureArchitecture-map-EuropeRazstava je del programa platforme Future Architecture, evropske platforme arhitekturnih muzejev, festivalov in producentov, ki s svojim programom izpostavlja generacijo obetavnih mladih talentov iz različnih disciplin ter jim omogoča, da na njem širši javnosti predstavljajo svoje ideje o prihodnosti mest in arhitekture.