Novice

Future Architecture: poziv za člane 2019

Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO), ki koordinira arhitekturno platformo s podporo Ustvarjalne Evrope, odpira vrata muzejem, galerijam, organizatorjem festivalov, akademskim institucijam in drugim izvajalcem, ki inovativno pristopajo k arhitekturi, ter jih vabi k sodelovanju pri programu za evropsko arhitekturo 2019. Rok za prijavo: 15. jan. 2018.

Kultura · 3. januarja 2018

V platformi Future Architecture poleg MAO sodeluje še 16 članov iz 15 držav. Platforma povezuje talente različnih strok iz še neuveljavljene generacije ter jim omogoča, da predstavijo svoje ideje za prihodnost mest in arhitekture. V dveh letih svojega delovanja (2015–2017) je predstavila 628 idej 1016 obetavnih ustvarjalcev ter ponudila več kot 100 dogodkov, z več kot 200 še neuveljavljenimi arhitekti, urbanisti, kustosi, kritiki in drugimi, večinoma mladimi strokovnjaki iz vse Evrope in onkraj nje. Prva vseevropska arhitekturna platforma s 17 člani je ena od 13 platform, ki je uspela tudi na razpisu za Evropske platforme 2017 in pridobila podporo za štiriletno obdobje (skupaj predvidoma 2.000.000 EUR).

Foto: Ajdin Bašić.

Poziv za člane 2019

S pozivom za člane platforma Future Architecture odpira vrata muzejem, galerijam, organizatorjem festivalov, akademskim institucijam in drugim izvajalcem, ki inovativno pristopajo k arhitekturi, ter jih vabi k sodelovanju pri programu za evropsko arhitekturo 2019.

Izbrani kandidat bo povabljen, da postane polnopravni član platforme Future Architecture, v podporo svojemu delu pa bo – za širjenje in promocijo še neuveljavljenih talentov na področju arhitekture po vsej Evropi – prejel subvencijo v višini 16.000 EUR.

Na poziv za člane se lahko prijavijo organizacije, ki so pravne osebe (vsaj dve leti). Namenjen je kulturnim organizacijam in institucijam, ki v Evropi delujejo na področju arhitekture.

Rok za prijavo je 15. januar 2018 ob 24.00.

Pogoje za članstvo v platformi Future Architecture preverite tukaj, kjer so dostopna tudi merila za ocenjevanje in časovnica za izbor članov ter dodelitev subvencije. Prijava je možna prek spleta Future Architecture. Za več informacij pišite na info@futurearchitectureplatform.org.

Ne spreglejte:
* Odprt poziv za ideje za ustvarjalce, da predložijo svoje ideje, vizije in projekte s področja arhitekture. Rok: 8. jan. 2018.
* Matchmaking Conference v MAO, 15.–16. feb. 2018; za več glej tukaj.
* Splet Future Architecture: http://futurearchitectureplatform.org/