Novice

Future Architecture Platform: Poziv za ideje 2017

Muzej za arhitekturo in oblikovanje, ki koordinira platformo Future Architecture s podporo Ustvarjalne Evrope, vabi ustvarjalce, da predložite svoje ideje, vizije in projekte s področja arhitekture. Rok za oddajo: 9. januar 2017.

Kultura · 15. novembra 2016

Platforma Future Architecture

FutureArchitecture-map-EuropeFuture Architecture je prva vseevropska platforma arhitekturnih muzejev, festivalov in producentov, ki jo finančno podpira Evropska komisija, Muzej za arhitekturo in oblikovanje pa je njen predlagatelj in koordinator. Platforma z 18 člani iz 15 držav je pričela z delom novembra 2016. Namen platforme je festivale in muzeje odpreti za novo, še ne uveljavljeno generacijo ustvarjalcev in oblikovati vseevropski program dogodkov, na katerih bo najširša javnost lahko spoznala sveže ideje za prihodnost mest in arhitekture. Več o projektu na spletu CED Slovenija.

Poziv za ideje 2017

FutureArchitecture-Call_For_Ideas_2017_image_Ajdin_Basic
Slika: Ajdin Bašić

Platforma Future Architecture, ki deluje s podporo Ustvarjalne Evrope, je objavila poziv za ideje, na katerega se lahko prijavijo vsi, ki želijo sodelovati v vseevropskem programskem ciklusu platforme Future Architecture za leto 2017. Platforma vabi obetavne ustvarjalce, da prijavijo svoje ideje, vizije in projekte, ki se jim zdijo pomembni za prihodnost arhitekture. Prijavitelji morajo podati pomembnost svoje prijave za prihodnost arhitekture, bodisi v obliki izjave arhitekta, družbene prakse, poslovnega modela, nove gradbene tehnike, izdelave bivanjskih prostorov ali pa v drugi obliki, ki se prijaviteljem zdi neizogibna oziroma pomembna za dialog o prihodnosti evropske arhitekture. Vse prijave bodo objavljene na spletni strani platforme Future Architecture. Ob oddaji prijave je vsak prijavitelj avtomatsko vključen v seznam umetnikov in strokovnjakov, ki lahko prejmejo povabilo za sodelovanje na razstavah, konferencah, predavanjih, delavnicah in drugih dogodkih v organizaciji članov platforme.

Kdo se lahko prijavi?

– Lahko predložite dokazila o svojih profesionalnih dosežkih (dela, prejeta naročila, razstave, publikacije, kritike, štipendije, nagrade).
– Vaše delo ni bilo splošno priznano ali uveljavljeno s strani kritikov, kustosov ali producentov (iščemo namreč mlade, prihajajoče talente, ki še niso širše prepoznani).
– Vaše zadnje delo ni starejše od dveh let.

Kje se lahko prijavim?

Future Architecture platform

Do kdaj?

Poziv je odprt do 9. januarja 2017.

Več informacij

Poziv in postopek prijave (SLO / EN; .pdf).