Novice

Filmska LUX nagrada občinstva 2022

Cilj filmske nagrade LUX je približati raznolikost in bogastvo evropskega filma največjemu možnemu številu Evropejcev in spodbuditi javno razpravo o temah, ki jih obravnavajo filmi v izboru za nagrado LUX posameznega leta. Do 25. maja prispevajte glas za najljubši nominirani film!

Evropski parlament je decembra lani v ožji izbor za filmsko nagrado LUX nominiral tri filme Beg / Flee (r. Jonas Poher Rasmussen), Velika svoboda / Great Freedom (r. Sebastian Meise) in Quo vadis Aida? (r. Jasmila Žbanić). Zmagovalko_ca bodo skupaj izbrali poslanci parlamenta in javnost, vsak od njih pa bo prispeval 50 % glasov. Prispevajte glas za svoj najljubši nominirani film!

Glasovanje se bo zaključilo 25. maja, zmagovalni film pa bo razglašen 8. junija na plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta v Strasbourgu.

V petek, 1. aprila ob 19. uri vabljeni v Kinodvor. Na ogled bo danski film Beg. Projekciji bo sledil prenos pogovora v živo s filmsko ekipo iz Belgije. Dogodek organizirajo Evropski parlament, Nagrada občinstva LUX, Evropska komisija in program Ustvarjalna Evropa MEDIA v sodelovanju z Europa Cinemas. Vstop je prost, brezplačne vstopnice na voljo od 30. marca na blagajni Kinodvor.