Novice

Dvema slovenskima filmskima koprodukcijama 55.000 EUR MEDIA podpore Ustvarjalne Evrope!

Izvajalska agencija EACEA je objavila rezultate razpisa podprograma MEDIA za podporo razvoju posameznih filmskih projektov (EACEA 18/2015). Na drugem, aprilskem razpisnem roku sta bili uspešni dve domači produkcijski hiši – Mono O in Tramal Films. Za razvoj drame Sonje Prosenc »Zgodovina ljubezni« in ustvarjalni dokumentarni film »Starec in štorklja« hrvaškega režiserja Tomislava Jelinčića sta skupaj pridobili 55.000 EUR – iskrene čestitke!

Za medije · 18. oktobra 2016

Zgodovina ljubezniIgrani film »Zgodovina ljubezni«, za katerega je podjetje Mono O pridobilo 30.000 EUR, govori o dekletu, ki po materini smrti odkrije njeno skrivnost in se potopi v svet, ki je popolnoma drugačen od tega, ki ga je vajena. Skozi intimno zgodbo film problematizira stanje družbe; emocionalno odtujenost, nihilizem, nasilje.

Starec in štorkljaObservacijski ustvarjalni dokumentarni film Starec in štorklja v režiji Tomislava Jelinčića  temelji na resnični ljubezenski zgodbi, ki jo pozna cela Hrvaška in širša regija. Štorklja Malena zaradi prestreljenega krila ne more leteti in živi na strehi hiške starejšega gospoda v hrvaški vasici. Že četrt stoletja se vsako pomlad na isti dan v gnezdo zvesto vrača Klepetan, Malenina ljubezen (štorklje so namreč monogamne), in skupaj ustvarita družino. Ko pa kmalu nastopi jesen, se Klepetan mora posloviti. Čez zimo za Maleno skrbi starec – skupaj gledata televizijo in posnetke srečne štorkljine družine. Ko pa pride pomlad se Klepetan ponovno vrne.

Več v sporočilu za medije.

Več informacij o pogojih prijave na razpis EACEA 18/2015, najdete tukaj.
Več informacij o rezultatih razpisa si lahko ogledate na spletni strani EACEA 18/2015 – 2. rok, najdete pa jih tudi tukaj.