Novice

Cultural BEES: Ekosistemski forum v Novi Gorici

Univerza v Novi Gorici kot del projekta Cultural BEES s podporo Ustvarjalne Evrope 6. junija organizira Ekosistemski forum za izboljšanje veščin mladih v kulturni dediščini in ustvarjalnih industrijah. Forum lahko spremljate na spletu.

Priložnosti · 3. junija 2024

Univerza v Novi Gorici kot del projekta Cultural BEES – kulturne čebele s podporo Ustvarjalne Evrope 6. junija med 8. in 13. uro v Novi Gorici in na spletu organizira Ekosistemski forum za izboljšanje veščin mladih v kulturni dediščini in ustvarjalnih industrijah. Na forumu bodo v ospredju kulturna dediščina (priložnosti, izzivi dobre prakse), tudi v povezavi s kulturnim turizmom in drugimi področji kulture, npr. uprizoritvene umetnosti ali arhitektura.

Forum predstavlja odprt dialog z izobraževalnimi institucijami, nosilci odločanja in oblikovalci politik za omogočanje sodelovalnih skupin in izboljšanje ustreznih učnih načrtov. Pri tem je ekosistemski forum odvisen od temeljne vloge mladih generacij, ki imajo znanje in pravico do prispevanja.

Več informacij o forumu, projektu Cultural BEES in program dogodka v priponki (.pdf).

Cultural BEES je projekt Ustvarjalne Evrope, katerega cilj je razviti in izvesti program usposabljanja in digitalne zbirke orodij, ki bosta podpirala promocijo podjetniških veščin v kulturni in ustvarjalni industriji med mladimi. Namen projekta, ki ga je navdihnilo usposabljanje Junior Achievement po modelu »navdih – priprava – uspeh (Inspire-Prepare-Succeed), je ciljni skupini, tj. dijakom med 15 in 18 let ter mladim od 18 do 30, zagotoviti potrebne spretnosti, znanja in orodja za uspešno kariero v sektorju kulturnih in ustvarjalnih industrij. Pri projektu sodeluje 11 partnerjev iz 6 držav EU, tj. Belgije, Bolgarije, Cipra, Italije, Slovenije in Poljske, med njimi je Univerza v Novi Gorici.

Vabljeni, da prispevate mnenje

Partnerski konzorcij izvaja raziskavo za strokovnjake v kulturnem sektorju, da prispevajo podatke, ki bodo prispevali k oblikovanju ustreznih veščin mladih v kulturno-kreativni industriji.