Novice

Brez vzpostavljanja dobrih odnosov ne gre – povzetek konference “Ustvarjalna Evropa išče publiko”

Ali imate pomisleke glede »razvoja občinstva«?
Na voljo je poročilo septembrske konference Centra Ustvarjalna Evropa, ki je izpostavila nekatere aktualne prakse in pristope, usmerjene k temu cilju!

Dejavnosti · 6. novembra 2014

Brez vzpostavljanja dobrih odnosov ne gre
USTVARJALNA EVROPA IŠČE PUBLIKO – povzetek (9. september 2014, Ljubljana)

JUMK_panel_1.JPGŽe preden je program EU Ustvarjalna Evropa (2014–2020) izpostavil razvoj občinstva kot enega svojih glavnih ciljev, so mnogi področni strokovnjaki zaznali, da so novi pristopi k izgradnji in vključevanju občinstva sestavni del njihovih projektov in programov.

Mednarodna konferenca Ustvarjalna Evropa išče publiko, ki jo je septembra organiziral Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji, je izpostavila nekatere aktualne prakse in pristope, usmerjene k temu cilju. 

Govorci na konferenci so vztrajno zagovarjali pomen kulturno-umetnostne vzgoje in prepričljivih, dobro obiskanih in kvalitetnih programov za vse segmente gledalcev, poudarili so, kako pomembno je biti aktualen in se odzivati na potrebe in interese lokalnih skupnosti. In medtem ko nekateri zmotno mislijo, da večanje občinstva pomeni vlagati več v proračun za promocijo, so govorci na konferenci potrdili ravno nasprotno – svoj uspeh pripisujejo, med drugim, vključevanju neobičajnih ali nekonvencionalnih lokacij, interdisciplinarnemu in medsektorskemu sodelovanju ter partnerstvu s prostovoljci.

Želite izvedeti več?
Preberite poročilo in si oglejte posnetke posameznih sklopov konference TUKAJ.