Novice

Bratko Bibič odmeva z multimedijskim projektom »Javorca – Resurekcija«, 17. julija

Glasbeno-vizualni performans si lahko ogledate v cerkvici Sv. Duha v Javorci ali v živo na spletu, na Sotočju ob zaključku 17. Kreativnega tabora Sajeta 2016 oziroma v Kinu Šiška v Ljubljani. Dogodek je sicer del projekta Odmevi iz nevidnih krajin, s podporo Ustvarjalne Evrope, pri katerem kot partner sodeluje Zveza Društev mladih in kreativnih Tolmin.

Kultura · 24. junija 2016

V okviru projekta Odmevi iz nevidnih krajin bo na tolminskem, v osrčju Tolminskega pogorja, v dolini reke Tolminke v spominski cerkvici Sv. Duha v Javorci izveden multimedijski projekt avtorja Bratka Bibiča z naslovom ”Javorca – Resurekcija”.

Glasbeno-raziskovalni projekt Bratka Bibiča, katerega tematska zasnova je 1. svetovna vojna kot »velika vojna«, prelomna »vojna, ki naj konča vse vojne« …, natančneje, Soška fronta in njen jugovzhodni odsek okoli doline Polog, spominske cerkve sv. Duha v Javorci in kanjona reke Tolminke. Zgoraj omenjeno je izhodišče, od katerega se oddaljujemo – v času, prostoru, dogodkih, tematikah …-, a se k njemu ponovno vračamo pri spraševanju in odgovarjanju na vprašanja o osnovnih koordinatah položaja vojne v moderni dobi kot »vrhuncu civilizacije«.

Bratko Bibič je k projektu povabil različne glasbenike ter vizualne ustvarjalce iz Avstrije, Portugalske, Srbije in Slovenije. Paul Schubert, Samo Kutin, Jelena Popržan, Ana Kravanja in Vid Drašler so glavni akterji glasbenega dela projekta, ki ga bodo z vokalnimi vložki dopolnjevale pevke domače vokalne skupine ‘Javorca’. Scensko-vizualni del pa bodo izpeljali: Eduardo Raon, Miroslav Sretenović aka Izvanredni Bob ter Marko A. Kovačič.

Glasbeno-vizualni performans bo izveden v cerkvici Sv. Duha v Javorci 17. julija 2016 ob 21h in bo v direktnem prenosu posredovan v svetovni splet. Neposreden prenos na platnu bo potekal na Sotočju kot zaključek 17. Kreativnega tabora Sajeta 2016 ter v Kino Šiška v Ljubljani.

Povezave: www.sajeta.org, www.javorca.com

Več o projektu ECHOES from Invisible Landscapes / Odmevi iz nevidnih krajin na CED Slovenija.