Novice

Bližajo se roki za prijavo na razpise Kultura premika Evropo

Ukrep Culture Moves Europe omogoča podporo za individualno mobilnost za umetnike in kulturne delavce (razpis odprt do 31. maja) ter za gostitelje rezidenčnih programov (razpis odprt do 15. maja). Priporočamo obisk spletnih info srečanj!

Razpisi · 8. maja 2024

Kultura premika Evropo – Culture Moves Europe (CME) je ukrep za podporo mednarodni mobilnosti v kulturi s podporo programa Ustvarjalna Evropa, ki ga med leti 2022 in 2025 izvaja Goethe institut Bruselj.

Ukrep CME bo do leta 2025 omogočil nepovratna sredstva umetnikom, kulturnim delavcem in gostiteljskim organizacijam iz vseh kulturnih in ustvarjalnih sektorjev (glasba, literatura, arhitektura, kulturna dediščina, oblikovanje, vključno z modnim oblikovanjem, vizualne in uprizoritvene umetnosti), iz upravičenih držav, ki sodelujejo v programu Ustvarjalna Evropa–KULTURA.

CME omogoča podporo za

  • individualno mobilnost za umetnike in kulturne delavce, ki potujejo od 7 do 60 dni, ali skupine posameznikov (2–5 oseb), ki potujejo od 7 do 21 dni. Podpora je namenjena za strokovno izpopolnjevanje v tujini ali mednarodno sodelovanje, koprodukcije, soustvarjanje ali predstavitev dela novemu občinstvu. Prijave so odprte do 31. maja 2024 do 23.59 CEST – vmesni mesečni roki; glej razpisno besedilo.
  • gostitelje rezidenc, ki  je namenjen gostiteljskim organizacijam rezidenčnih programov. Sodelujoči umetniki in kulturni delavci morajo uradno prebivati v državi članici programa Ustvarjalna Evropa, ki ni država gostitelja. Gostiteljska organizacija lahko prijavi od 1 do 5 mednarodnih umetnikov in/ali kulturnih delavcev (starih vsaj 18 let), ki morajo vsi sodelovati v rezidenčnem projektu, ki poteka v istem obdobju. Rok prijave je 15. maj 2024 do 23.59 CEST; glej razpisno besedilo.

NE SPREGLEJTE spletnih srečanj, kjer boste prejeli informacije oz. odgovore o razpisu. Na dogodek se prijavite na povezavi tukaj. Spremljajte FB @CultureMovesEurope.

Več informacij:
Spletna stran Culture Moves Europe (CME)
Najnovejše novice o CME
Portal za prijave – Goethe Application Portal (GAP)

Goethe inštitut iz Bruslja je oblikoval kratek vprašalnik, ki vam je lahko v pomoč, kateri razpis Kultura premika Evropo je primeren za vas in ali izpolnjujete vse pogoje za prijavo.

Razpis CME za gostitelje rezidenc je zadnji do leta 2025, medtem ko bo predvidoma jeseni letos objavljen še en razpisni krog za individualno mobilnost. Spremljajte #CultureMovesEurope.