Novice

Be SpectACTive! vabi na prvo mednarodno konferenco

V okviru projekta Be SpectACTive, ki je sofinanciran s strani Ustvarjalne Evrope, podprogram Kultura, bo 21. in 22. julija 2015 v Sansepolcru, v Italiji, potekala prva mednarodna konferenca o aktivnem občinstvu.

Kultura · 20. julija 2015

Dogodek bo edinstvena priložnost za srečanje z umetniki, izvajalci in kulturnimi organizacijami ter za diskusijo o načinih, kako lahko participatorni pristop iz publike obogati program uprizoritvenih umetnosti v celotni Evropi.

Grški filozof Aristip iz Cirene je dejal, da lahko aktivni gledalec postane tudi boljši državljan. Projekt Be SpectACTive! ponazarja njegovo idejo, saj je usmerjen h krepitvi čuta za Evropsko državljanstvo in participacijo na celotnem kontinentu. V projekt, kjer kot partner sodeluje tudi Kulturno društvo B51, so vključeni evropski festivali, gledališča, univerze in raziskovalni center. Projekt temelji na razvoju publike ter vključuje nekatere od najinovativnejših evropskih organizacij, ki se ukvarjajo z aktivno udeležbo ljubiteljev sodobne performativne umetnosti.

Konferenca v Italiji ponuja možnost za odkrivanje potencialne so-ustvarjalnosti in so-programiranja med umetniki in publiko. Udeleženci bodo imeli priložnost za diskusijo o rezultatih, ki so se pokazali v prvih mesecih aktivnosti v okviru projekta Be SpectACTive!
Metodologija, ki jo bodo uporabili raziskovalci in umetniki bo na voljo vsem, k diskusiji pa so vabljene tudi nove organizacije, ki si želijo izboljšati svojo strategijo o aktivnem občinstvu.

Več o konferenci ter programu tukaj

Več o projektu Be SpectACTive! na CED Slovenia