Novice

Aprila na spletni gledališki festival OpenStage

Periskop (vodja), ADD d.o.o. in Art Rebel 9 d.o.o. za zaključek projekta Tretji oder s podporo Ustvarjalne Evrope med 15. in 21. aprilom organizirajo festival OpenStage, v okviru katerega si boste na spletu lahko ogledali izbrane gledališke predstave.

Priložnosti · 4. aprila 2024

Projekt Tretji oderThird Stage, pri katerem sodelujejo Periskop (vodja), ADD d.o.o. in Art Rebel 9 d.o.o. iz Slovenije ter italijanski CEIPES in španski OPTIVA MEDIA, se bo zaključil aprila letos. Predtem bo od 15. do 21. aprila potekal festival OpenStage, v okviru katerega si boste na spletu lahko ogledali izbrane gledališke predstave. Cilj projekta Tretji oder je razviti inovativno platformo za predvajanje evropskih ustvarjalnih in kulturnih del. Partnerji so s projektom uspeli na razpisu Ustvarjalna Evropa – MEDSEKTORSKI SKLOP Laboratorij za ustvarjalne inovacije za leto 2021.

Aprila se pripravite za doživetje izjemnega čara evropskega gledališča, ne da bi zapustili svoj dom. Kako je to mogoče? Spletni gledališki festival OpenStage prinaša oder k vam in na njem predstavlja raznolik nabor predstav gledališč iz celotne Evropske unije. Od 15. do 21. aprila bo inovativna platforma Third Stage v živo predvajala gledališke produkcije, ponujajoč širši javnosti redko priložnost, da neposredno iz svojih dnevnih sob doživi umetnost pan-evropskega gledališča.

Festival bo 15. aprila ob 18. uri otvorila igra “Jazz” v režiji Nejca Gazvode Mestnega gledališča ljubljanskega. “Jazz” ni samo gledališka predstava; je potovanje skozi čas, ki odraža globine in razsežnosti sodobnih človeških odnosov. Je lepo in žalostno, hkrati pa smešno in grenko, kot je življenje samo.

V festivalskem tednu si lahko poleg slovenskih predstav gledalci ogledajo različne evropske predstave iz Bolgarije, Italije, Avstrije, Grčije in drugih držav. Vse predstave so opremljene z angleškimi podnapisi.

Organizatorji vabijo, da svoj virtualni sedež pravočasno rezervirate, saj so predstave v živo ob določeni uri. Vstopnice lahko kupite na povezavi tukaj, kjer si lahko ogledate program predstav.