Novice

Animateka in Liffe tudi letos s podporo Ustvarjalne Evrope!

Od skupaj 34 evropskih festivalov, podprtih v drugem razpisnem krogu, sta podporo prejela tudi Animateka in Liffe. Poleg tega je Animateka prejela še podporo v okviru mreže CEE Animation Festival Network. Gre za izjemen uspeh, saj je podporo prejelo zgolj šest evropskih mrež festivalov. To je edina podprta mreža iz regije, ki povezuje festivale iz držav z nizko produkcijsko zmogljivostjo. Čestitamo!

Rezultati · 15. novembra 2020

Izvajalska agencija (EACEA) je v okviru drugega roka razpisa EACEA 26/2019  podprla 34 filmskih festivalov iz 19 držav. Skupaj na razpis so prispeli 103 festivali iz 27 držav. Mešani (globalni) program ima 16 festivalov, dokumentarnemu filmu je posvečenih 6, kratkemu 6, animiranemu pa 3 festivali. Skupno je bilo festivalom dodeljeno 1.971.000 EUR podpore.  Liffe je za letošnjo izvedbo festivala prejel 35.000 EUR podpore, Animateka pa 46.000 EUR.

Poleg tega so letos prvič na razpisu (t. i. Ukrep 2) sodelovale tudi mreže festivalov. Prijavilo se je 18 festivalskih mrež, podporo pa je prejelo le 6 mrež v skupni višini 825.288 EUR.

Mreža CEE Animation Festival Network, katere član je tudi Animateka, je prejela podporo v višini 88.000 EUR. Koordinator aktivnosti mreže je sicer festival animiranega filma Animafest iz Hrvaške.

31. edicija festivala Liffe pravkar poteka prek spleta, filme si lahko do 22. novembra ogledate prek spletne platforme Cinesquare.net. Tudi strokovni program festivala se bo letos odvil prek spleta, med njimi ne zamudite spletnega srečanja na temo prihodnosti AV industrije (17. november) v organizaciji Motovile in Art kino mreže Slovenije. Tudi 17. Animateka je svoj program preselila na splet. Slednji obsega kar dvestopetdeset različnih filmov. Večina jih bo dostopnih za ogled po vsem svetu.

Več informacij: EACEA