Novice

Aktualno dogajanje v okviru projekta Masters & Servers

Razstava in javne intervencije “V senci brezpilotnega letala”, festival The Influencers in spletna akcija Trust.

Kultura · 14. oktobra 2015

Masters & Servers je evropska pustolovščina, ki se osredotoča na novo generacijo digitalnega intervencionizma. Ukvarjajoč se s spremenljivostjo umetniškega eko sistema v informacijski dobi ustvarjajo prostor, kjer medijski umetniki, aktivisti in ustvarjalci premikajo meje sodobne umetnosti, radikalne zabave in amaterskih iznajdb.
Evropski projekt izvajajo Aksioma (SI), Drugo more (HR), AND (VB), Link Art Center (IT) in d-i-n-a / The Influencers (ŠP), trenutno pa ste vabljeni, da spremljate naslednje aktivnosti:

  • James Bridle – V senci brezpilotnega letala (14.10.-20.11.2015)

Vir: Spletna stran Masters & Servers

Aksioma v okviru projekta Masters&Servers vabi na ogled razstave V senci brezpilotnega letala (Under the Shadow of the Drone), avtorja Jamesa Bridla. Vsa dela v okviru razstave bodo predstavljena v projektnem prostoru Aksiome, projekt Senca brezpilotnega letala (Drone Shadow) pa bo v Sloveniji prvič predstavljen v obliki javne intervencije, in sicer na treh lokacijah: pred Hotelom park, pred Kinom Šiška in pred Kolosejem v nakupovalnem središču BTC.
Gre za potekajočo serija urbanih intervencij, v katerih Bridle na tla urbanih prostorov v razmerju 1:1 riše sence vojaških brezpilotnih letal v letu. Kar naj bi bilo nevidno, postane vidno; oddaljena, odmaknjena realnost je naenkrat zelo blizu in prisotna.

Več na: http://aksioma.org/bridle/index_slo.html

  • The Influencers, festival sodobne kulture v Barceloni (22.–24. oktober 2015)

Vir: Facebook stran The Influencers

”Internet ne obstaja. Vseskozi težimo k najvišjim položajem in širimo sporočila, na katera nihče ne polaga pretirane pozornosti. Pod kipečim površjem podatki, več podatkov in kontrolni sistemi. Nekonvencionalni umetniki in aktivisti so se lotili izziva in se odpravili na nenavadno in zanimivo misijo, potop v najbolj senčne prostore informacijske družbe, razširjanje njenih obsesij in nervoznih trzljajev …”

Od 22. do 24. oktobra 2015 bo v Centru sodobne kulture v Barceloni potekal festival nekovencionalne umetnosti, gverilske komunikacije in radikalnega razvedrila. Pripravite se na pogovore, projekcije, delavnice, akcijo in tekmovanje!

Več na: http://theinfluencers.org/en

  • Trust, spletna akcija (od septembra 2015 dalje)

Od konca septembra 2015 lahko pridobite svoje osebno žepno umetniško delo Janeza Janše, Janeza Janše in Janeza Janše, in sicer za kanček denarja in nekaj zaupanja…
Bistvo projekta je spletna aplikacija, kjer si lahko vsakdo naloži fotografije umetniških del Janezov Janš in jih uporabi, da si ustvari bančno kartico z lastnim motivom. Kartico pošljete umetnikom, ki se nanjo podpišejo in s tem kartica postane umetniško delo, ki vam ga seveda vrnejo.
S projektom Janez Janša, Janez Janša in Janez Janša naslavljajo teme, kot so virtualizacija ekonomije, način, kako sodobna biopolitka sankcionira naš obstoj skozi zakonit, politični in ekonomski kontekst.

Več na: http://www.janezjansa.si/works/trust/

Vir: Spletna stran Trust

Spletna stran projekta: www.mastersandservers.org

Več o projektu na CED Slovenija