Novice

Aksioma predstavlja Incident v avtopralnici (Car Wash Incident)

V Aksiomi | Projektni prostor od 4. maja do 3. junija 2016 na ogled samostojna razstava Incident v avtopralnici / Car Wash Incident avtorjev Jack in Leigh Ruby. Vabljeni!

Kultura · 21. aprila 2016

Aksioma – Zavod za sodobne umetnosti, Ljubljana, predstavlja samostojno razstavo z naslovom Incident v avtopralnici / Car Wash Incident avtorjev Jack in Leigh Ruby. Razstava bo na ogled od 4. maja do 3. junija 2016 v Aksiomi | Projektni prostor (Komenskega 18, Ljubljana), od torka do petka, od 12. do 18. ure.

Čeprav je le malo razlik med prevarantom in umetnikom in čeprav zadnji pogosto poskuša posnemati strategije, vedenje in prakse prvega, je vseeno še vedno redkost, da prevarant postane umetnik. Jack in Leigh Ruby sta izjema. Kot je rekel umetnik in producent Simon Lee: »Že prej sta se ukvarjala s prevarami in zdaj to počneta tudi v svetu umetnosti.«

Incident v avtopralnici je video instalacija iz 25-minutne dvokanalne videozanke z osemkanalnim avdiosistemom. Filmsko instalacijo je navdihnila dejanska goljufija, ki sta jo Rubyjeva izvedla leta 1975. Ne gre za kopijo dogodka, temveč za gibljivo sliko, ki je ponovna uprizoritev izdelave dela gradiva, ki sta ga Rubyjeva uporabljala pri svojih kaznivih dejanjih, in sicer ponarejene fotografije iz goljufije v avtopralnici. …Več o razstavi na aksioma.org/car.wash.incident

Aksioma v sodelovanju z Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani organizira tudi predavanje Eve Sussman in Simona Leeja, v četrtek, 5. maja 2016, ob 12. uri (Erjavčeva cesta 23, Ljubljana, predavalnica 7, 1. nadstropje). Predavanje bo izvedeno v okviru dogodkov ALUO uho.

 Vabljeni!

Dogodek je izveden v okviru projekta Masters & Servers, ki ga izvajajo Aksioma (SI), Drugo more (HR), AND (VB), Link Art Center (IT) in d-i-n-a / The Influencers (ŠP) in je sofinanciran iz programa Ustvarjalna Evropa (podprogram Kultura) Evropske unije.

Več o projektu Masters & Servers na CED Slovenija tukaj.