Novice

16. edicija Animateke s podporo MEDIA

Med 2. in 8. decembrom se srečamo na festivalu Animateka z najboljšimi animirani filmi z vsega sveta. Filmski program dopolnjujejo strokovna platforma AnimatekaPRO, natečaj AnimatekaPRO Pitch, večerni glasbeni in družabni dogodki ter likovne in VR razstave.

Rezultati · 25. novembra 2019

Letos bo festival, ki že od samega začetka programa Ustvarjalna Evropa poteka s podporo MEDIA, poleg izbranih celovečernih filmov ponudil številne programe kakovostnih avtorskih kratkih animacij. Posebej se bodo posvetili Litvi, Latviji in Estoniji, saj bo značilno samosvojim filmom iz tega konca Evrope namenjen obsežen sklop Baltik na obisku.
Filmski program dopolnjuje širok spremljevalni program. AnimatekaPRO je festivalska platforma, na kateri se skozi serijo predavanj, okroglih miz, tematskih predstavitev in pogovorov z avtorji seznanjamo s pomembnimi temami na področju avtorskega animiranega filma. Tudi letos je del strokovnega programa Motovila/CED Slovenija. Z uveljavljenimi producenti iz Srednje in Vzhodne Evrope se bomo pogovarjali o stanju animiranih serij za otroke v regiji.

Okrogla miza: Animirane serije – kako jih narediti?
KDAJ: torek, 3. dec, ob 13.30
KJE: Stara mestna elektrarna
PRIJAVE DO: 2. dec. 2019 na info@ced-slovenia.eu
Več informacij tukaj.

V okviru festivala bo letos že drugič potekala tudi Noč evropskega filma. 4. decembra si boste v Kinodvoru lahko ogledali Lastovke iz Kabula.
Celoten programa festivala je na voljo tukaj.

Motovila je strateški partner filmskih festivalov v Sloveniji, med drugim vsako leto sooblikujemo tudi strokovni program festivala Animateka.