Mobilnost za ustvarjalnost: Ključna je odgovornost!

/
Na dvodnevnem dogodku smo raziskali prednosti in izzive mednarodne mobilnosti, vključno z vplivom na okolje. Hkrati smo udeležencem konference omogočili, da lahko na enem mestu preverijo, kakšne so njihove možnosti za mobilnost. Od programov financiranja do administrativnih namigov (vize, davki, zavarovanja ipd.). Na kupu in dostopni so bili predstavniki iz več kot 20 organizacij iz 10 držav.
Mobility4Creativity, 4.–5. april 2019. Foto ©Coline Robin za Motovila.

Uvodoma so nas nagovorili klimatologinja in profesorica Lučka Kajfež Bogataj, kulturna atašejka in vodja SKICE Barbara Koželj Podlogar ter vizualni umetnik Danilo Milovanović. Izpeljali smo štiri moderirane razprave, in sicer o finančnih shemah, informacijski in svetovalni podpori za mobilnost, odgovorni mobilnosti ter učinkih mobilnosti v praksi. Oba dneva smo program zaključili z neformalnim mreženjem in izmenjavo izkušenj v sklopu omizij Kdo je kdo (Who is Who).

Ugotovili smo, da je ključna odgovornost: do ustvarjalcev, skupnosti, okolja, financerjev. Podrobnejše poročilo objavimo kmalu, do takrat si oglejte foto galerijo.

Konferenco Mobilnost za ustvarjalnost, je med 4. in 5. aprilom 2019 v Ljubljani, organiziral zavod Motovila v sodelovanju s partnerji: Arts and Theatre Institute / CED CZ, DutchCulture / CED NL, Centro de Informacão Europa Criativa / CED PT, CED Ireland – MEDIA Office Dublin, Ministrstvo za kulturo Hrvaške / CED HR, Avstrijsko zvezno kanclerstvo, Umetnost in kultura / CED AT, SCCA–Ljubljana in CMEPIUS.