Novice

Mobilnost za ustvarjalnost: Ključna je odgovornost!

Na dvodnevnem dogodku smo raziskali prednosti in izzive mednarodne mobilnosti, vključno z vplivom na okolje. Hkrati smo udeležencem konference omogočili, da lahko na enem mestu preverijo, kakšne so njihove možnosti za mobilnost. Od programov financiranja do administrativnih namigov (vize, davki, zavarovanja ipd.). Na kupu in dostopni so bili predstavniki iz več kot 20 organizacij iz 10 držav.

Dejavnosti, Za medije · 15. maja 2019
Mobility4Creativity, 4.–5. april 2019. Foto ©Coline Robin za Motovila.

Uvodoma so nas nagovorili klimatologinja in profesorica Lučka Kajfež Bogataj, kulturna atašejka in vodja SKICE Barbara Koželj Podlogar ter vizualni umetnik Danilo Milovanović. Izpeljali smo štiri moderirane razprave, in sicer o finančnih shemah, informacijski in svetovalni podpori za mobilnost, odgovorni mobilnosti ter učinkih mobilnosti v praksi. Oba dneva smo program zaključili z neformalnim mreženjem in izmenjavo izkušenj v sklopu omizij Kdo je kdo (Who is Who).

Ugotovili smo, da je ključna odgovornost: do ustvarjalcev, skupnosti, okolja, financerjev. Podrobnejše POROČILO v angleškem jeziku je tukaj, oglejte si tudi foto galerijo.

Kaj menijo udeleženci konference?

* Odlično zamišljen in izveden dogodek! // Poučno in zanimivo! // Korektno in informativno.
* Odlična priložnost za pridobivanje in izmenjavo informacij – z mednarodnimi gosti kot tudi z domačimi udeleženci. Sproščeno vzdušje, relevantnost slišanega, profesionalen potek, izvedba dogodka (odličen time management!).
* Izredno zanimivo je bila vizualna interpretacija dogodka. Zelo pohvalno. In izredno zanimiv in relevanten izbor gostov konference.
* Res dobra konferenca. Morda sem pogrešala kakšno večerno druženje z gosti in udeleženci, ker ob takih off druženjih se tudi veliko dogovori.

V branje priporočamo poročilo.
Do prihodnjič bomo vsekakor odgovorno razmislili tudi o večernem druženju …

Konferenco Mobilnost za ustvarjalnost, je med 4. in 5. aprilom 2019 v Ljubljani, organiziral zavod Motovila v sodelovanju s partnerji: Arts and Theatre Institute / CED CZ, DutchCulture / CED NL, Centro de Informacão Europa Criativa / CED PT, CED Ireland – MEDIA Office Dublin, Ministrstvo za kulturo Hrvaške / CED HR, Avstrijsko zvezno kanclerstvo, Umetnost in kultura / CED AT, SCCA–Ljubljana in CMEPIUS.