Mobilnost za ustvarjalnost

Dogodki CED, Drugi organizatorji in CED
Namen dvodnevnega dogodka je raziskati prednosti in izzive mednarodne mobilnosti, vključno z vplivom na okolje. Domači in tuji strokovnjaki iz Irske, Češke, Portugalske, Nizozemske … bodo predstavili že uveljavljene in nove priložnosti ter podporne sisteme, ki spodbujajo mobilnost in so vzpostavljeni na ravni mesta, regije ali države, znotraj in izven EU ali pa za specifičen kulturni ali ustvarjalni sektor.
Kdaj
do  
Kje
Hotel Slon, Slovenska cesta 34, Ljubljana
Prijave zaprte

Mobilnost je bila vedno hrbtenica mednarodnega kulturnega sodelovanja, ki umetnikom in strokovnjakom v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih omogoča, da gradijo svoje poklicne kariere in se povezujejo preko meja ter raziskujejo in spoznavajo različne kulturne ekosisteme. Pomen nadnacionalne mobilnosti se vse bolj odraža tudi v okviru kulturnih politik EU, vključno z agendo programa EU za kulturo po letu 2020. Kljub temu nima vsaka država, med njimi tudi Slovenija, dobro razvitih shem za spodbujanje mobilnosti in ustreznih podpornih sistemov.

Na dvodnevnem dogodku MOBILNOST ZA USTVARJALNOST bodo domači in tuji strokovnjaki:
– predstavili že uveljavljene in nove priložnosti ter podporne sisteme, ki spodbujajo mobilnost in so vzpostavljeni na ravni mesta, regije ali države, znotraj in izven EU ali pa za specifičen kulturni ali ustvarjalni sektor;
– v moderiranih razpravah razkrili svoja stališča glede prednosti in izzivov mednarodne mobilnosti, vključno z vplivom na okolje ter
– se posvetili vsakemu udeležencu, ki bo želel izvedeti več o številnih virih, mehanizmih, kontaktnih točkah in programih, ki s financiranjem ali informacijsko podporo spodbujajo mobilnost.

Več sledi …

Dodatne informacije: info@ced-slovenia.eu.

Konferenco MOBILNOST ZA USTVARJALNOST, ki bo potekala 4. in 5. aprila 2019 v Ljubljani, organizira zavod Motovila v sodelovanju s partnerji: Arts and Theatre Institute / CED CZ, DutchCulture / CED NL, Centro de Informacão Europa Criativa / CED PT, CED Ireland – MEDIA Office Dublin, SCCA–Ljubljana, CMEPIUS idr.