Novice

Znani prejemniki nagrad Europa Nostra 2016

Evropska komisija je skupaj z organizacijo Europa Nostra v začetku aprila objavila seznam prejemnikov nagrade Evropske unije za kulturno dediščino oz. nagrade Europa Nostra za leto 2016. Med nagrajenci ni slovenskih predstavnikov.

Nagrada EU za kulturno dediščino / Europa Nostra  se podeljuje od leta 2002 za izjemne dosežke na področju kulturne dediščine v Evropi z namenom promocije visokih standardov ohranjanja kulturne dediščine, spodbujanja mednarodnih izmenjav znanj in izkušenj ter zagotavljanja visokih standardov na tem področju v prihodnosti.

Evropska komisija in Europa Nostra sta 7. aprila 2016 razkrili zmagovalce nagrade EU za kulturno dediščino za leto 2016. 28 nagrajencev iz 16 držav bo prejelo priznanja za dosežke na področju konzervatorstva, raziskav, za zasluge pri ohranjanju, varovanju in izboljševanju kulturne dediščine ter za izobraževanje, usposabljanje in ozaveščanje v kulturni dediščini. Slavnostna podelitev nagrade bo v Madridu, 24. maja 2016 (Teatro de la Zarzuela).

Več o letošnjih nagrajencih na Europa Nostra.

Europa Nostra posameznike in/ali organizacije vabi k spletnemu glasovanju: prejemnikom nagrade Europa Nostra 2016 bodo na slavnostni podelitvi v Španiji podelili tudi nagrado publike (Public Choice Award). Glas podpore lahko oddate do 8. maja 2016, s čimer si lahko prislužite prosto vstopnico za ogled slavnostne podelitve v Madridu!