Novice

Znani prejemniki nagrad EBBA za leto 2017

Prispevajte glas za nagrado občinstva. S tem si lahko zagotovite udeležbo na podelitvi glasbenih nagrad EU za rock, pop in plesno glasbo, ki bo januarja prihodnje leto na Nizozemskem.

Novo pri Ustvarjalni Evropi · 7. decembra 2016

EBBA-2017Glasbene nagrade European Border Breakers Awards (EBBA) so eden od posebnih ukrepov, predvidenih v okviru podprograma Kultura, ki je del Ustvarjalne Evrope (2014–2020). Evropska komisija in Eurosonic Noorderslag sta do začetka decembra objavila vsa imena desetih prejemnikov nagrade EU za rock, pop in plesno glasbo EBBA za leto 2017: Alan Walker (NO), Jaakko Eino Kalevi (FI), Namika (DE), Walking on Cars (IE), Hinds (ES), Jain (FR), Filous (AT), Natalie La Rose (NL), Dua Lipa (UK) in Era Istrefi (AL). Čestitamo!

Nagrado EBBA prejme skupno deset ustvarjalcev/novih talentov, ki so na področju pop, rock in plesne glasbe dosegli uspeh v Evropi, in sicer s prvo mednarodno izdajo albuma izven matične države. Slavnostna podelitev nagrad bo 11. januarja 2017 na festivalu Eurosonic Noorderslag v Groningenu na Nizozemskem. Spremljajte spletne strani EBBA.

Vabljeni h glasovanju!
Organizatorji bodo enemu od desetih prejemnikov nagrade EBBA podelili tudi nagrado občinstva – Public Choice Award. Oddajte glas za svoje najljubše izvajalce in morda osvojite potovanje na podelitev nagrad na Nizozemskem. Več preverite tukaj.