Novice

Znani nominiranci nagrade EU za sodobno arhitekturo

Fundacija Mies van der Rohe je objavila seznam 40 del, ki so se uvrstila v izbor za nagrado EU za sodobno arhitekturo 2024. Med nominiranimi deli sta tudi dve iz Slovenije.

Fundacija Mies van der Rohe je 17. januarja objavila seznam 40 del, ki so se uvrstila v izbor za nagrado EU za sodobno arhitekturo 2024. Žirija je med 362 nominacijami iz 20 različnih držav v ožji izbor uvrstila 40 del, ki ustvarjajo kakovostno življenjsko okolje za vsakogar.

Med nominiranimi deli sta tudi dve iz Slovenije, in sicer projekt Bohinjski vrtec pod katerega se podpisuje Kal A v sodelovanju z ARREA architecture (Madrid) in projekt Zaščita ruševin cerkve svetega Janeza Krstnika v Žičah pod katerega se podpisuje MEDPROSTOR, arhitekturni atelje d.o.o.

Finalisti bodo znani februarja, podelitev nagrad pa bo maja letos v paviljonu Mies van der Rohe v Barceloni. Držimo pesti!

O nagradi EU za sodobno arhitekturo

Nagrada EU za sodobno arhitekturo/Mies van der Rohe Awards (EUmies Awards) se podeljuje vsako drugo leto za dela, ki so jih arhitekti iz sodelujočih držav Ustvarjalne Evrope dokončali v zadnjih dveh letih.

Glavni cilj nagrade je priznati in pohvaliti odličnost in inovativnost na področju arhitekture. Poudarja tudi pomemben prispevek evropskih strokovnjakov k trajnostnemu razvoju in preoblikovanju evropskega grajenega okolja.