Novice

Zaključna konferenca ”Dostopni za vse”

Projekt Dostopnost do kulturne dediščine ranljivim skupinam se 18. novembra 2015 zaključuje s konferenco in razstavo. Vabljeni v Cankarjev dom.

Priložnosti · 13. novembra 2015

V sredo, 18. novembra 2015, od 10.00 do 14.00, bo v Cankarjevem domu potekala zaključna konferenca”Dostopni za vse”. Konferenca bo osvetlila dosežene cilje, aktivnosti in rezultate projekta Dostopnost do kulturne dediščine ranljivim skupinam (september 2013 – november 2015). O tematiki dostopnosti bodo spregovorili vabljeni strokovnjaki, premierno bo prikazan promocijski filmo projektu.

V Slovenskem etnografskem muzeju (SEM), ki je bil imenovanza nosilca projekta z namenom razvijanja modela inkluzivnega zagotavljanja dostopnosti do kulturne dediščine ranljivim družbenim skupinam, pa bo isti dan (18. novembra ob 16.00) odprtje razstave z naslovom Dotik preteklosti, ki je eden od rezultatov tega projekta.

Vabilo >>>

Program konference >>>

Dodatne informacije:
Eva Rožanc, koordinatorka projekta
Slovenski etnografski muzej,
Metelkova ulica 2, Ljubljana
01 / 30 08 781 ali 031 / 734 644
eva.rozanc@etno-muzej.si

Projekt izpostavlja zagotavljanje najširše dostopnosti do kulturne dediščine, ki je eden od temeljnih ciljev nacionalne in evropske kulturne politike. Projekt sta sofinancirala Evropska skupnost iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije. V Sloveniji že nekaj let na področju kulture sistemsko in načrtno pristopamo k ukrepom za uresničevanje tega strateškega cilja. Muzeji in galerije kot varuhi kulturne dediščine tako namenjajo vse večjo pozornost vseživljenjskemu izobraževanju in vključevanju ranljivih skupin v javno življenje. V projektu, ki se je začel izvajati septembra 2013, so poleg Slovenskega etnografskega muzeja sodelovali Narodni muzej Slovenije, Prirodoslovni muzej Slovenije, Muzej novejše zgodovine Slovenije, Slovenski gledališki inštitut, Tehniški muzej Slovenije in Narodna galerija.

Več informacij o projektu >>>