Novice

Začetek junija v znamenju Kino Otoka

12. Mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema letos prvič s podporo programa Ustvarjalna Evropa – MEDIA.

Dogodki · 11. maja 2016

Od 1.-5. junija 2016 bo v Izoli potekal že 12.  Mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema, drugi največji filmski festival v Sloveniji, ki ponuja oglede filmov tako v dvoranah kot na prostem, nedaleč stran od morja. Letošnji festival bo postregel s kar dvema tematikama: človeško dostojanstvo in ženske.

Kino Otok, ki ga od l. 2004 organizira Zavod Kino Otok, si je skozi leta uspel ustvariti prepoznaven obraz tako v tujini kot doma, saj pri nas velja za enega najbolj odmevnih družabnih dogodkov v regiji. Odlikuje ga izvrsten izbor filmov, prepoznavni gosti z vsega sveta, živo srečanje ustvarjalcev in obiskovalcev ob filmski umetnosti ter živahen festivalski utrip. Kakovost festivala je prepoznala tudi Evropska komisija, saj je v letošnjem letu pridobil podporo podprograma MEDIA v okviru programa Ustvarjalna Evropa.

Program Kino Otoka je s svojimi projekcijami, delavnicami in srečanji, namenjen vsem generacijam. Poseben poudarek organizatorji dajejo mladim, saj je 8. maja v sklopu predfestivalskega dogajanja Kino Otoka potekal že 4. Evropski dan mladega filmskega občinstva. Vse bolj se uveljavlja tudi filmsko-vzgojni program Podmornica, ki ga bodo letos popestrili s projekcijo domačega filma Čisto pravi gusar ter z izborom najboljših animiranih filmov za najmlajše, ki so navdušili na Mednarodnem festivalu animiranega filma Animateka.

V okviru spremljevalnega programa bo Kino Otok gostil enega najbolj prepoznavnih evropskih programov za razvoj produkcijskih strategij Torino Film Lab – Framework ter regionalno razvojno usposabljanje Re-Act, dve strokovni platformi pod mentorstvom mednarodno uveljavljenih predstavnikov svetovne filmske industrije.

Vsakodnevno festivalsko dogajanje se bo nadaljevalo in zaključilo z nočnim utripom na izolski plaži Svetilnik.