Novice

Vas zanimajo usposabljanja Ustvarjalna Evropa MEDIA?

Ustvarjalna Evropa MEDIA ponuja kar 77 usposabljanj za različne profile poklicev v avdiovizualni industriji. Enega od usposabljanj preizkusila tudi Motovila.

Ustvarjalna Evropa MEDIA ponuja kar 77 usposabljanj za različne profile poklicev v avdiovizualni industriji. Prijavijo se lahko tako ustvarjalci celovečercev kot kratih form, producenti, animatorji in ustvarjalci XR ter razvijalci videoiger.

Usposabljanja so predstavljena v brošuri “Get trained! #2023-2024”, ki jo je uredil in oblikoval CED Nemčija Hamburg. Brošuro lahko brezplačno pretočite  TUKAJ. Več informacij o usposabljanjih najdete na spletni strani creative-europe-media.eu.

Kaj menijo udeleženci usposabljanj

Christiane Siemen, vodja CED Nemčija Hamburg, se je pred kratkim udeležila delavnice za producente EAVE. Navdušena je nad programom, ki “producentom utira pot v evropski filmski prostor. EAVE je vsestranski paket,” pravi Siemen. “Usposabljanje namreč pokriva vsa pomembna področja produkcijske dejavnosti.”

Usposabljanja so se udeležili številni slovenski producenti, med njimi je producent Bojan Mastilović (Iridium film). Kaj je povedal o usposabljanju, poglejte v naši video zgodbi TUKAJ.

Usposabljanja pokrivajo različne pomembne teme, med njimi trajnost.

Ines Kežman iz Motovile (CED Slovenija) se je v letu 2023 udeležila usposabljana Sustainability management v organizaciji International Screen Institute. Usposabljanje pokriva številne vidike trajnosti, ki presegajo zgolj zeleno filmsko produkcijo.