Novice

Vabilo za sodelovanje na zaključni konferenci MoMoWo v Italiji

Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta ZRC SAZU, ki je partner projekta MoMoWo s podporo Ustvarjalne Evrope, vabi k sodelovanju na mednarodni konferenci »Women’s Creativity since the Modern Movement (1918-2018): Toward a New Perception and Reception«, 13.–16. jun. 2018 v Torinu. Rok za povzetke prispevkov: 31. okt. 2017.

Rezultati · 6. oktobra 2017

MoMoWo_call_Torino
Interdisciplinarni projekt MoMoWo – Ustvarjalnost žensk od modernizma dalje obravnava kulturni in družbeno-ekonomski pomen dosežkov žensk na področjih arhitekture, notranjega in industrijskega oblikovanja, krajinske arhitekture in urbanizma, ki so/veljajo za tradicionalno moške poklice.
Namen MoMoWo je strokovni in širši javnosti predstaviti pomemben del »anonimne« in zamolčane evropske kulturne dediščine 20. stoletja, ki so jo ustvarile ženske, dejavne na zgoraj omenjenih področjih. Projekt bo podpiral in ustrezneje ovrednotil tudi dosežke sedanje generacije ustvarjalk in s tem pomagal utreti pot bodočim generacijam žensk v ustvarjalnih poklicih. Rezultate projekta si lahko ogledate na projektni spletni strani www.momowoeu.

Mednarodna konferenca Women’s Creativity since the Modern Movement (1918–2018): Toward a New Perception and Reception bo zaključno dejanje petletnega evropskega projekta s podporo Ustvarjalne Evrope in bo v Torinu (Italija), od 13. do 16. junija 2018.

Vabljeni, da s prispevki sodelujete na omenjeni konferenci. Opis vsebinskih sklopov konference, navodila za oddajo povzetkov in druge informacije o konferenci so tukaj (.pdf v angleškem jeziku) in na spletni strani projekta. Rok za povzetke prispevkov je 31. oktober 2017.