Novice

V SEM na umetniški performans Biance Baldi

Slovenski etnografski muzej (SEM) vas v torek, 4. oktobra ob 18. uri, vabi na performans »eyes in the back of your head (an incantination)« umetnice Biance Baldi, ki ga je ustvarila v času svojega rezidenčnega bivanja v SEM. Dogodek je del evropskega projekta SWICH s podporo Ustvarjalne Evrope.

Kultura · 30. septembra 2016

swichProjekt SWICHSharing a World of Inclusion, Creativity and Heritage postavlja etnografske muzeje in muzeje svetovnih kultur v ospredje razprav o državljanstvu in pripadnosti sodobni Evropi.

V sodelujočih muzejih pripravljajo več zanimivih aktivnosti in dogodkov, posvečenih razmisleku o vlogi in poslanstvu etnografskih muzejev v sedanjem času, predvsem pa o viziji teh muzejev za prihodnost.

Umetnica Bianca Baldi predstavlja projekt, ki ga razvija v SEM ob srečevanjih z afriškimi zbirkami muzeja. Foto: Anja Koren.
Umetnica Bianca Baldi predstavlja projekt, ki ga razvija v SEM ob srečevanjih z afriškimi zbirkami muzeja. Foto: Anja Koren.

Program projekta zajema šest tem, SEM pa aktivno sodeluje pri soustvarjanju dveh: ustvarjalnega dialoga in digitalnih vsebin. V okviru prve teme muzej gosti vizualno umetnico Bianco Baldi, ki v muzeju raziskuje afriške zbirke.

Bianca Baldi je umetnica, ki s svojimi video instalacijami prikazuje pogosto prezrte ali skrite strukture moči. Izhajajoč iz muzejskih zbirk ali arhivskega gradiva, se v svojih delih osredotoča na razkrivanje kompleksnih mrež političnih, ekonomskih in kulturnih vplivov.

V torek, 4. oktobra ob 18. uri, bo Bianca Baldi izvedla performans z naslovom eyes in the back of your head (an incantination) in predstavila svoj zaključni projekt, ki je nastal v okviru evropskega projekta SWICH. Vabljeni v Upravno stavbo SEM!

Več v priponki: vabilo in o projektu SWICH in performansu Biance Baldi.