Novice

Ustvarjalne sinergije: priložnost za čezmejno povezovanje in sodelovanje

Centri CED iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Slovenije (Motovila) ter tematska koordinacijska točka za umetnost in kulturo pri Zvezi Alpe-Jadran 13. oktobra vabimo na skupni dogodek “Ustvarjalne sinergije: Priložnosti financiranja EU za kulturni in ustvarjalne sektorje“, namenjen izmenjavi izkušenj in dobrih praks na področju čezmejnega sodelovanja v regiji Alpe-Jadran.

Dogodki, Priložnosti · 3. oktobra 2022


V ospredju brezplačnega spletnega dogodka, 13. oktobra, so evropski programi Ustvarjalna Evropa in Interreg. Centri CED bodo predstavili informacije o razpisu Kultura za projekte evropskega sodelovanja 2023 (predvidena objava 17. nov. 2022). Tematska koordinacijska točka zveze Alpe-Jadran za področje umetnosti in kulture bo pa bo predstavila razpis za zbiranje predlogov za projekte na področju kulture. Prejemniki sredstev iz vseh štirih omenjenih držav bodo delili svoje izkušnje in dobre prakse s poudarkom na različnih vidikih mednarodnega sodelovanja.

Kaj: Ustvarjalne sinergije: Priložnosti financiranja EU za kulturni in ustvarjalne sektorje – spletni dogodek namenjen izmenjavi izkušenj in dobrih praks na področju čezmejnega sodelovanja v regiji Alpe-Jadran.
Kdaj: Četrtek, 13. oktober, 14.00–16.00
Kje: Na spletu
Prijave so obvezne prek spletnega obrazca TUKAJ, in sicer do 12. oktobra do 17.00. Prijavljeni udeleženci boste pred dogodkom prejeli povezavo na Zoom.

#CreativeSynergies
Brez vstopnine. V angleškem jeziku.

Ali ste vedeli, da je Zveza Alpe-Jadran objavila drugi letošnji razpis za oddajo idej za projekte, ki prispevajo k izmenjavi in poglobljenemu sodelovanju v celotni mreži Zveze Alpe-Jadran? Podpira (i) stroške priprave za prijavo projekta v okviru ustreznih programov EU, npr. CERV, ERASMUS+, Ustvarjalna Evropa itd. in (ii) skupne projekte, ki so v splošnem skupnem interesu mreže.
Rok za prijavo: 24. oktober 2022.