Novice

Ustvarjalna izmenjava za začetek Evropskega arhitekturnega programa 2018

Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) med 15. in 16. feb. v okviru evropske platforme »Future Architecture« s podporo Ustvarjalne Evrope organizira mednarodno konferenco z naslovom »Ustvarjalna izmenjava«. Program vključuje javne dogodke s predavanji, govori, intervjuji, večerjami, predstavitvami in zabavami v različnih formatih za srečanja ter interakcije med kulturniki, obetavnimi ustvarjalci in občinstvom.

Kultura · 12. februarja 2018

Platforma Future Architecture povezuje talente različnih strok iz še neuveljavljene generacije ter jim omogoča, da predstavijo svoje ideje za prihodnost mest in arhitekture.

Med 15. in 16. februarjem 2018 bo v MAO (Pot na Fužine 2, Ljubljana) mednarodna konferenca pod naslovom Ustvarjalna izmenjava (Creative Exchange), kjer bodo izbrani avtorji na Pozivu za ideje 2018* zainteresirani javnosti predstavili svoje ideje, vizije in projekte s področja arhitekture. Prav tako se bodo predstavili prejemniki nagrade Fundacije Mies van der Rohe za nadarjene mlade arhitekte (Young Talent Architecture Award 2016).
Sejem Future Architecture bo kulturnikom in arhitekturnim ustvarjalcem, ki se šele uveljavljajo, omogočil, da svoje delo predstavijo na razstavi, spoznajo partnerje in raziščejo nove priložnosti. Znanje na področju arhitekture in oblikovanja pa bodo lahko poglobili v sklopu strokovnih razprav Focus Talks.

Program dogodka je tukaj (.pdf), več o dogodku in prijave prek spleta MAO.

Mednarodna konferenca je namenjena tudi srečanju članov platforme (Matchmaking Conference) z namenom predstavitve svojih in oblikovanja skupnih dejavnosti platforme. Ustvarjalna izmenjava v Ljubljani bo obenem tudi začetek Evropskega arhitekturnega programa 2018 – niza medsebojno povezanih dejavnosti, ki bodo vključevale tri razstave, pet konferenc, štiri serije predavanj, delavnico, poletno šolo ter dejavnosti prototipiranja in založništva, odvijale pa se bodo v dvanajstih evropskih mestih.

*MAO sporoča, da je na Poziv za ideje 2018 prispelo 212 idej 492 ustvarjalcev iz 43 držav, tudi 2 iz Slovenije. Člani Future Architecture so izbrali 21 ustvarjalcev, za svojo najljubšo idejo pa so glasovali tudi sledilci spletnih kanalov Future Architecture (prispelo je kar 8.218 veljavnih glasov). Avtorji bodo povabljeni na Ustvarjalno izmenjavo, ki bo med 15. in 16. februarjem v MAO.