Novice

Ustvarjalna Evropa za sektor uprizoritvenih umetnosti

Pearle* in Motovila (CED Slovenija) vabita v Ljubljano, 16. novembra, na predstavitev Ustvarjalne Evrope, vključno z novim ukrepom Perform Europe za področje uprizoritvenih umetnosti. Prijave obvezne!

Dogodki · 13. novembra 2023

Pearle* – Live Performance Europe vas v sodelovanju z Motovilo (CED Slovenija) 16. novembra vabi v Ljubljano na informativni seminar o priložnostih financiranja mobilnosti in medkulturnega sodelovanja na področju uprizoritvenih umetnosti. Predstavljene bodo priložnosti sodelovanja v Ustvarjalni Evropi ter prvič javno in ekskluzivno za slovenske kulturno-umetniške organizacije bo predstavljen razpis Perform Europe. Info seminar je del programa 66. konference članov Pearle*, ki bo potekalo v Lutkovnem gledališče Ljubljana, 16. in 17. novembra 2023.

Perform Europe je novi ukrep Ustvarjalne Evrope za bolj vključujoča in (okoljsko) trajnostna mednarodna gostovanja v sektorju uprizoritvenih umetnosti. Podpora bo namenjena za projekte sodelovanja partnerjev iz 40 držav članic programa Ustvarjalna Evropa.

Konzorcij Perform Europe sestavljajo IETM – Mednarodna mreža za sodobne uprizoritvene umetnosti, Evropsko združenje festivalov (EFA), Circostrada, Evropska mreža plesnih hiš (EDN), IDEA Consult in novi partner Pearle* – Live Performance Europe. Po pilotnem projektu Perform Europe 2020-2022 je omenjeni partnerski konzorcij pooblaščen za nadaljnje vodenje programa Perform Europe v letih 2023-2026.