Novice

Ustvarjalna Evropa na letošnjem Slovenskem knjižnem sejmu

Med 21. in 26. novembrom se bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani odvil 39. Slovenski knjižni sejem. Vabljeni, da spoznate avtorje in dela, ki so nastala s podporo Ustvarjalne Evrope.

Priložnosti · 20. novembra 2023

Slovenski knjižni sejem je ena od najpomembnejših knjižnih prireditev v Sloveniji, ne samo zaradi množice novih knjižnih naslovov, ki jih založniki vsako jesen ponudijo obiskovalcem, temveč tudi zaradi debat in literarnih prireditev, ki ga spremljajo.

Za vas smo naredili izbor zanimivih dogodkov slovenskih založb s podporo Ustvarjalne Evrope. Na knjižnem sejmu boste imeli priložnost prisluhniti avtorjem, ki bodo predstavljali svoja dela, in prevajalcem. Vabljeni!

Založba Malinc bo 23. novembra ob 13.00 na stojnici gostila avtorico mladinskega romana 35 kalorij brez sladkorja Jasminko Petrović. Z avtorico in prevajalcema Klariso Jovanović in  Davidom Herederom Zorzom se bodo pogovarjali o romanu, ki se tematike anoreksije pri mladostnikih loteva tudi z uporabo humorja. Dogodek bo vodil Sašo Puljarević. Roman je izšel v okviru projekta You’re Never Too Young To Change The World.

Društvo slovenskih pisateljev bo na Pisateljevem odru 22. in 23. novembra predstavilo filmske portrete avtoric in avtorjev, katerih prevodi so v zadnjih letih izšli v zbirki Litteræ Slovenicæ, ki je izšla v okviru projekta Litteræ Slovenicæ – Majhna književnost v velikih jezikih. Pogovor z avtorji se bo odvijal 25. novembra ob 18.00.

Založba Goga bo v sklopu projekta REALIS v torek, 21. novembra ob 14.00, gostila avtorja Jesúsa Carrasca, ki bo skupaj s prevajalko Uršo Zabukovec gost na Pogovorni postaji. Pogovarjala se bosta o romanu Pelji me domov.

Založba KUD Sodobnost International bo v petek, 24. novembra ob 17.00, na pisateljskem odru gostila katalonsko avtorico Evo Baltasar, ki se je uvrstila v ožji izbor za mednarodnega bookerja 2023. Predstavila bo kratke romane Boulder in Permafrost, slednji je v okviru projekta Beri, Ustvarjaj, Deli izšel v slovenskem jeziku.

Društvo slovenskih književnih prevajalcev v sodelovanju s KUD Sodobnost International v petek, 24. novembra ob 16.00, organizira dogodek Evropski Evrobarometer, kjer se bo prevajalka Julija Potrč Šavli pogovarjala s prevajalko Matejo Seliškar Kenda, ki je (tudi v okviru projekta Ustvarjalne Evrope Beri, Ustvarjaj, Deli) prevedla otroška dela nagrajenega belgijskega avtorja Barta Moeyaerta.