Novice

Ustvarjalna Evropa na festivalu SHIP v Šibeniku

Okrogla miza o okoljski trajnosti v glasbi na festivalu SHIP v Šibeniku, 15. septembra 2023, ki jo organizira CED Hrvaška v sodelovanju s CED CZ, FR, HU, PT in Slovenija idr. partnerji.

Dogodki · 1. septembra 2023

Center Ustvarjalna Evropa (CED) Hrvaška v sodelovanju s CED ČeškaFrancijaMadžarskaPortugalska in Slovenija ter v sodelovanju z We Move Music Croatia, hrvaško kontaktno točko za program Državljani, enakost, pravice in vrednote – CERV, Razvojno agencijo Šibeniške županije Knin in Francoskim inštitutom na Hrvaškem organizira okroglo mizo o okoljski trajnosti v glasbenem sektorju. Glavno vprašanje okrogle mize, ki bo 15. septembra na festivalu SHIP v Šibeniku na Hrvaškem, je kako lahko glasbeni sektor prispeva k evropskemu zelenemu dogovoru in kakšna je vloga glasbenih projektov v boju proti podnebnim spremembam?

Da bi dosegli bolj zeleno evropsko družbo, ima kultura pomembno vlogo pri ustvarjanju priložnosti za premikanje meja. V skladu z Evropskim zelenim dogovorom kot načrtom za trajnostno rast je ozelenitev opredeljena kot ena od medsektorskih prednostnih nalog evropske podpore, vključno z Ustvarjalno Evropo. Za obdobje 2021–2027 je skupni cilj 30 % proračuna Unije namenjen podpori podnebnim ciljem.

Okrogla miza na festivalu SHIP: GREEN MOVES EU MUSIC

Kaj: Okrogla miza na festivalu SHIP: GREEN MOVES EU MUSIC
Kdaj: Petek, 15. september 2023, 10.00–11.00
Kje: Arsen, Šibenik, Hrvaška
Več informacij na spletni strani festivala SHIP.

Na okrogli mizi bomo izmenjali prakse in znanje, ki spodbujajo glasbene producente, da prispevajo k bolj zeleni družbi. Vabljeni, da se nam pridružite. Izvedeli boste, kako do podpore EU za svoje projekte in kako sprejeti okoljsko bolj trajnostne prakse.

Moderator: Juliette Olivares (FR), LIVE DMA.
Gostje okrogle mize: Boyan Pinter (SPIKE Showcase, Glastonbury Festival, US/BG), Brenda Dobrovics (Rock for People, CZ), Klára Nagy (Hangvető, UPBEAT Platform, HU).

O festivalu SHIP

SHIP je glasbeni showcase festival, ki bo potekal od 14. do 17. septembra 2023 v Šibeniku na Hrvaškem. Gre za glasbeni festival, namenjen odkrivanju nove evropske in hrvaške glasbe. SHIP organizira We Move Music Croatia (HUZIP, HGU, HUIG, HUOKU) v sodelovanju s Kulturno trdnjavo Šibenik, konferenco pa podpirata Ministrstvo za kulturo in medije Republike Hrvaške ter Hrvaška turistična skupnost. Cilj festivala SHIP je predstaviti hrvaško glasbeno sceno in lokacijo festivala glasbenim strokovnjakom z vsega sveta ter postati platforma za mreženje po vzoru številnih showcase festivalov po Evropi in svetu.

Na festivalu SHIP lahko srečate naslednje predstavnike iz Slovenije: Miran Rusjan (MENT, Moonlee Records), Matjaž Manček (Kino Šiška), Nik Drozg (koncertni promotor: Kino Šiška, Channel Zero), Peter Baroš (Ministrstvo za kulturo RS), Lana Bauman (koncertni promotor: Lacha), Primož Kristan (SIGIC) idr..

Kino Šiška in SIGIC uspešno črpata sredstva iz programa Ustvarjalna Evropa. Kako, preverite med podprtimi projekti na spletu CED Slovenija.