Novice

Ustvarjajmo dokumentarce – Strokovni seminar za ustvarjalce kreativnih dokumentarnih filmov

Na pobudo Zavoda Petra Pan Film, Akademije umetnosti ( School of Arts) Univerze v Novi Gorici in s podporo Slovenskega filmskega centra, bosta v prostorih Akademije umetnosti v Novi Gorici, Petra Seliškar in Brand Ferro v tridnevni delavnici (16.-18. december 2016) prikazala njun pogled na nujno potrebno refleksijo stanja domačega ustvarjalnega dokumentarnega filma ter širila strokovne in ustvarjalne horizonte na področju te pomembne filmske forme. Prijave potekajo do 10. decembra 2016.

Priložnosti · 7. decembra 2016

Glavni cilj delavnice je zagotoviti srečevališče vseh vpletenih ustvarjalcev za skupni premislek in spodbudo višje kvalitete slovenskega dokumentarnega filma v mednarodnem kontekstu in etabliranje Dokumentarnega kreativnega kolektiva v Sloveniji.

Tridnevni seminar je namenjen tako izkušenim kot bodočim ustvarjalcem, s projektom ali brez njega. K udeležbi so vabljeni prav vsi strokovni profili, dejavni na področju dokumentarne forme: režiserji, producenti, raziskovalci, snemalci, montažerji in oblikovalci zvoka; odločevalci, TV uredniki in drugi predstavniki institucij; študenti filmskih in drugih študijev (novinarstvo, kulturologija, antropologija, etnologija, sociologija,…) ter vsi drugi, ki so na začetku svoje dokumentaristične poti ali se za njo navdušujejo.

Posamezni udeleženci s projekti bodo imeli priložnost, da se o svojih idejah za dokumentarne filme pogovorijo s predavateljema.
V letu 2017 se bo seminar nadaljeval še v dveh modulih v sodelovanju z Zavodom Motovila/Centrom Ustvarjalna Evropa v Sloveniji in Slovenskim filmskim centrom.

Delavnice bodo potekale v več tematskih sklopih. Prvi dan bo namenjen predstavitvi ustvarjalnih in produkcijskih vidikov razvoja ustvarjalnega dokumentarnega filma, drugi dan bo posvečen refleksiji projektov in strukturi pripovedi, delu na vizualnem slogu moči filma brez besed in vizualni naraciji, tretji dan pa bodo udeleženci posvetili čas razvoju projektov in strategiji financiranja.

Brand Ferro in Petra Seliškar sta mednarodno in regionalno uveljavljen ustvarjalni tandem. Od ustanovitve produkcijske hiše Petra Pan Film leta 2003 svoje delo v celoti posvečata ustvarjalnemu dokumentarnemu filmu. Poleg živahnega mednarodnega sodelovanja, sta tudi ustanovitelja prepoznavnega Festivala ustvarjalnega dokumentarnega filma Makedox.

Več o posameznih sklopih ter predavateljih izveste tukaj.

Prijave

Obvezne so vnaprejšnje prijave udeležbe, najkasneje do 10. decembra 2016, na e-naslov: petrapanfilm@gmail.com
Pri prijavi navedite ime, priimek, organizacijo, izkušnje na področju dokumentaristike in kratek sinopsis projekta, če ga prijavljate.

Za več informacij lahko pišete na petrapanfilm@gmail.com