Novice

Svetlobna gverila 16: Narava

Med 16. majem in 18. junijem 2016 v Ljubljani. Številne umetniške intervencije, predstavljene v sklopu festivala, tematizirajo in raziskujejo različne pomene, ki jo ima narava za človeka v sodobni družbi.

Kultura · 16. maja 2016

Mednarodni festival Svetlobna gverila, ki letos praznuje jubilejno deseto obletnico, je posvečen predstavljanju del sodobne vizualne umetnosti, katerih osnovno izrazno sredstvo je medij svetlobe.

Naključje je hotelo, da bo program festivala v letu, ko se Ljubljana ponaša z nazivom Zelene prestolnice Evrope, prav tako potekal v znamenju zelene barve, sporočajo organizatorji. Tematsko vodilo letošnje edicije festivala je namreč NARAVA, zaradi česar so se organizatorji letos, poleg ustaljenih lokacij, podali še v nekatere mestne parke in v Botanični vrt.

Več o festivalskem dogajanju na http://www.svetlobnagverila.net/.

Vabljeni!

Spectrum, Svetlobna gverila

Program Svetlobne gverile je del projekta Spectrum 16 – Transnational Light, ki ga sofinancira Evropska Unija, program Ustvarjalna Evropa. Projekt, pri katerem kot partner sodeluje Forum Ljubljana, koordinira organizacija Ocubo Criativo Actividades Literarias,LDA iz Portugalske.

Na spletu CED Slovenija preverite ostale rezultate razpisa za projekte sodelovanja 2016.