Novice

Grossmann – simpozij o koprodukcijah žanrskega filma

Prvi mednarodni simpozij o regionalnih koprodukcijah žanrskih filmov 13. in 14. julija na 12. Grossmannovem festvalu fantastičnega filma in vina!

Dogodki · 24. junija 2016

12. Grossmann

Cilj prvega mednarodnega simpozija je idejna zasnova koprodukcijskega dogodka za žanrski film v tem delu Evrope. V okviru 12. Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina (12.-16. julij) se bodo zato 12. in 13. julija v Ljutomeru zbrali in povezali producenti, režiserji, predstavniki filmskih inštitucij in podprograma MEDIA Ustvarjalne Evrope iz regije ter tudi Zahodne Evrope in sveta.

Od leta 2010 je Grossmannov festival fantastičnega filma in vina član Evropske federacije festivalov fantastičnega filma (EFFFF), katere cilj je promocija evropskega žanrskega filma in filmskega ustvarjanja. Festival ob izbranem in nekonvencionalnem filmskem programu od samih začetkov gosti tudi večino avtorjev prikazanih filmov, kar je za slovenske razmere izjemen dosežek. Sčasoma je tako postal eden zanimivejših dogodkov žanrskega filma v tem delu Evrope. Zato je ideja o programski nadgradnji – industrijskem programu, ki bo skozi mreženje spodbujal koprodukcije specifičnih žanrov v regiji, pričakovana in logična, saj bo koprodukcijski dogodek, fokusiran na JV Evropo, zapolnil trenutni manko tovrstnih priložnosti za filmsko sodelovanje.

Dogodka se bo na vabilo organizatorjev udeležila tudi Sabina Briški, predstavnica CED Slovenija za podprogram MEDIA.