Novice

Slovenski MEDIA podprti “Houston, We Have a Problem” premierno na newyorškem Tribeca Film Festivalu!

Celovečerni igrano-dokumentarni film Houston, imamo problem! (ang. Houston, We Have a Problem!) režiserja Žige Virca je izbran v uradni program filmskega festivala Tribeca 2016, enega najpomembnejših ameriških festivalov neodvisnega avtorskega filma!

Rezultati · 4. marca 2016

Film je bil izbran med 6.626 prijavljenimi filmi z vsega sveta in bo tako aprila v okviru festivala imel svetovno premiero v New Yorku! (glej tukaj)

HWHP

Potem ko je januarja 2012 napovednik filma slovensko in tujo javnost razburkal s hipotezo o obstoju jugoslovanskega vesoljskega programa, kar je tudi osnovna zgodba filma, je producent Boštjan Virc za produkcijsko podjetje Studio Virc uspešno pridobil podporo programa MEDIA za razvoj filma (25.000 EUR), film pa se je razvijal tudi na prestižnih usposabljanjih s podporo MEDIE (Documentary Campus, Power to the Pixel idr.).

Gre za koprodukcijo Slovenije, Hrvaške, Nemčije, Češke in Katarja, med drugim pa je to tudi prvi film televizije HBO Europe v regiji Adria. V kinematografe Slovenije in drugih držav bivše Jugoslavije film prihaja v začetku maja, nedvomno pa je premiera v okviru Tribeca film festivala, ki ga je leta 2002 ustanovil znani igralec Robert De Niro s partnerji in bo letos potekal med 13. in 24. aprilom, več kot odličen začetek – čestitamo!

Napovednik filma

https://www.youtube.com/watch?v=Q_oQFplWs_g

Več informacij v letaku.